Landelijk moderne tuin

Bij een huis midden in een weiland verwacht je niet zo snel een moderne tuin. Maar het kan wel als je het aanpakt zoals ontwerper Herman de Jong.

m1myaqjq5ceam1myaqjq38ebm1myaqiqqhe9m1myaqjq1xecm1myaqiqwwed

De link leggen

Herman de Jong van De Jong Tuinen: “De inrichting van de woning was strak en modern. Die stijl wilde ik graag doortrekken naar buiten, maar daarbij de omgeving niet uit het oog verliezen. Deze mensen hebben een weids vergezicht op grazende koeien. Je kunt dan niet zomaar lukraak met moderne elementen gaan smijten. Er moet een link zijn.”

Landelijk: siergrassen

Die link legde Herman door natuurlijke beplantingssoorten te gebruiken,waaronder verschillende soorten siergrassen die verwijzen naar het achterliggende weiland. Zo gebruikte hij in borders en bloembakken prachtriet, vedergras, zegge en blauw schapengras. Ook het gros van de harde materialen zoals het eiken prieel en de buitenkeuken sluiten naadloos aan bij de landelijke omgeving,. “De landelijke buitenkeuken is 3,5 meter lang en is net als het prieel geheel vervaardigd uit eikenhout.”

Moderne touch

De moderne elementen zitten hem bij deze tuin vooral in de sobere indeling en het gebruik van XL-materialen. Herman koos in deze tuin van 350m2 maar elf soorten beplanting die hij in groepen aanplantte. Dat is niet alleen gemakkelijk in onderhoud, maar het geeft ook rust. In het midden van de tuin ligt een catwalk met daarin vier op rij geplaatste amberbomen (Liquidambar styraciflua). Dat ritme is typisch voor de moderne tuin. Ook de oranje XL-potten waar er in totaal tien van in de tuin staan, zijn echte blikvangers voor de moderne tuin.

Zelf een landelijk moderne tuin?

Hieronder vind je een planten- en  materialenlijst. Natuurlijk kun je ook de hulp inschakelen van De Jong Tuinen.

Plantenlijstje landelijk moderne tuin:

Materialen landelijk moderne tuin:

  • betontegels zwart 30 x 40 x 6 cm (Excluton)
  • gegalvaniseerd vloerrooster 100 x 100 en 50 x 100cm
  • natuursteentegels 100 x 100 x 3 Oriënt dark, gevlamd met facet donkergrijs
  • grondspotjes Spot led – scope met Transformator In-Lite CB-056/m – 12V (in-lite)
  • graszoden
  • oranje bloempotten
  • eiken tafels 96 x 250cm
  • eiken overkapping met oa. staanders, ringbalk en eiken schoren,
  • eiken buitenkeuken met Barbecue -Patton build-in-4 met bakplaat

Bron: Fotografie De Jong Tuinen

nog meer: tuinieren