Lichtwand plaatsen

Een schutting kies je meestal om privacy te creëren. Maar naast functioneel kan een tuinwand ook mooi zijn. Met verlichting maak je er een bijzonder tuinelement van dat vooral ’s avonds veel sfeer geeft.

Lichtwand plaatsen

Ritmische lichtwand

Geleidende lichtwand

Hoe je de verlichting aanbrengt, bepaalt het effect van de lichtwand. in-lite, leverancier van buitenverlichting, bedacht een aantal lichtwandvariaties.

De ritmische lichtwand

Een vierkant patroon van kleine armaturen dat je op elk deel van de tuinwand herhaalt, accentueert de lengte én hoogte van de wand. Kies voor armaturen met klein ofwel Small licht omdat anders het effect van herhaling wegvalt. Wandarmatuur CUBID van in-lite is in dit voorbeeld gebruikt.

De geleidende lichtwand

Sober maar mooi is een tuinwand waar op ooghoogte ingetogen lichtaccenten worden aangebracht. Ze zorgen voor sfeer en trekken de blik van de toeschouwer verder de tuin in. Armatuur CURV van in-lite is met zijn organische vormgeving en indirecte lichtval een mooie blikvanger.

Naast de ritmische en de geleidende lichtwand, kun je bij in-lite ook kiezen voor een veilige lichtwand en een sprookjesachtige lichtwand.

Ook een lichtwand in je tuin?

De energiezuinige LED armaturen van in-lite lenen zich bij uitstek voor deze toepassingen. Het systeem werkt op 12 volt en is dus veilig in aanleg en gebruik en eenvoudig aan te leggen en uit te breiden. Uiteraard kun je voor de aanleg van een lichtwand in je tuin een hovenier inschakelen, maar je kunt het ook zelf doen. Bekijk in dat geval de aanlegtips van in-lite.

Lees in het artikel over lichtbalans hoe je de lichtbalans in je tuin kunt controleren. Ga je alle verlichting opnieuw aanleggen? Maak dan altijd eerst een lichtplan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met in-lite design bv.

nog meer: tuinieren