Zomerbollen in 4 stappen

Als je nog geen zomerbollen – zoals Calla’s, dahlia’s en lelies – hebt geplant kun je dat nog tot eind mei doen. Hoe? Heel eenvoudig, in vier stappen.

zomerbollen planten

1. Kiezen

Wandel eens lekker in de tuin en kijk waar nog lege plekjes zijn. Onthoud hoe hoog bloembollen op deze plekjes kunnen groeien. Daarna komt het leukste; lekker fantaseren over welke bloembollen je tuin een kleurboost kunnen geven. Er zijn genoeg soorten om uit te kiezen, kijk maar in onze top 10 zomerbollen. Vergeet bij het aanschaffen van de bollen niet wat compost mee te nemen.

2. Goede grond

Stort voor het planten de zak compost uit over de border en vork deze door de standplaats. Je verrijkt daarmee de aarde en daar houden bollen van, waardoor ze snel wortelen.

3. Planten

De planttijd van zomerbollen is ideaal. Ze moeten de grond in net op het moment wanneer het fijn is om de tuin in te gaan. Het is prima om te wachten op een zonnige voorjaarsdag, als ze maar uiterlijk in mei in de grond zitten. Plant de bollen niet te diep want ze hebben de warmte van de zon nodig om te groeien. Vooral de bovenste laag aarde warmt in het voorjaar snel op, dat vinden de bollen heerlijk.

4. Voeden

Geef direct na het planten flink lauw water aan de zomerbollen, dit geeft een snelle start. Wanneer de groei lekker op gang is gekomen, geef ze dan wat extra mest (eenvoudig te mengen met gietwater) en de bloei wordt nog rijker.

zomerbollen-planten

Bron: iBulb

nog meer: tuinieren