Zaai je eigen bruidsboeket

Een vermogen betalen voor je bruidsboeket? Zonde als je hem ook zelf kunt zaaien. Natuurlijk moet je bruiloft wel rond augustus plaatsvinden, hoewel dit boeketje op tafel ook niet misstaat.


Zaai-een-bruidsboeket

Zelf gezaaid bruidsboeket

In het boeket zijn de bloemen van cosmea (Cosmos), lavendel, marjolein (Origanum), pronkerwt (Lathyrus), Zinnia en gedroogd tarwe (Triticum) gebruikt. Voor het zaaien van zomertarwe is nu het laatste moment aangebroken, dit kan gewoon in volle grond. Cosmea en pronkerwt kunnen vanaf half april direct in de volle grond gezaaid worden. Marjolein en Zinnia zijn warmteminnaars die je het beste binnen kunt voorzaaien om ze rond half mei naar buiten te verplaatsen. De enige soort die je beter niet zelf kunt zaaien is lavendel. Lavendel is een halfheester en heeft twee jaar nodig om in bloei te kopen.

Hoewel, ik heb ze vorig jaar in februari voorgezaaid en in september verschenen al enkele bloemetjes… een karige opkomst, dat wel. Wil je zeker zijn van een compleet boeket, dan kun je het beste een lavendelplant kopen in het tuincentrum.

Meer voorbeelden van zelf te zaaien trouwboeketten vind je op het blog van The Natural Wedding Company.

Ontwerp en concept: Campbell’s Flowers, fotografie Kate Waters Photography

nog meer: tuinieren