Welke kamerplant past bij jou?

Wil jij je nóg meer thuis voelen in je huis? Een kamerplant kan daar bij helpen! Hier vind je welke kamerplant in jouw huis past.

kamerplant

Een donkere omgeving

Veel mensen denken dat planten altijd in een lichte omgeving moeten staan. Maar ook in een donkere omgeving doen sommige planten het goed! Zo kun je zien in deze infographic dat de ZZ plant, de lepelplant en de varen planten zijn die het goed doen in donkere ruimtes. Bovendien hebben ze amper verzorging nodig. Deze planten hoeven maar eens per 1 of 2 weken water te hebben.

Weinig verzorging

Je wil een kamerplant in huis, maar eigenlijk wil je er niet teveel omkijk naar hebben. Dan zijn vetplanten en cactussen een goede uitkomst. Je hebt er geen groene vingers voor nodig en je kan gerust een paar dagen van huis weg zijn.

Kruiden

Altijd al een kruidentuin willen hebben maar heb je de ruimte niet buiten? Ook kruidenplanten kunnen gemakkelijk binnen neergezet worden. Bovendien staan ze ook nog eens erg leuk in de keuken!

Interieurstijl

Of je inrichting nou modern, minimalistisch of juist vintage is, voor elke interieurstijl is er wel een plant te vinden. Zo past de Boston Varen erg goed in een drukke en vintage inrichting want deze plant voegt warmte en leven toe. Wel heeft de Boston Varen veel water nodig. Namelijk zo’n 2 keer in de week. De Vrouwentong staat juist mooi in een modern en minimalistisch huis. Dit komt omdat de Vrouwentong een architectonisch tintje heeft. In vergelijking met de Boston Varen heeft de Vrouwentong bijna geen verzorging nodig.

nog meer: tuinieren