Vogeltips van Camilla Dreef

Deze maand is Camilla Dreef groenreporter. Al van jongs af aan is ze begaan met vogels. Op dit moment is Camilla teamlid van Vogel het uit en loopt ze stage bij de Vogelbescherming. Camilla geeft tips om vogels de winter door te helpen.

Camilla: “Ik woon in Amsterdam op één hoog dus helaas heb ik geen tuin. Wel kan ik meegenieten van alle tuinvogels in de tuinen onder me. Koolmezen, pimpelmezen, winterkoninkjes en halsbandparkieten, het vliegt allemaal langs. Met deze tips help je de vogels een handje:

  • Een klimplant kan overal. Vogels zoeken vaak dekking in klimplanten langs de gevel.
  • Plaats een ondiep waterbadje, vogels houden van schone veren.
  • Hang nestkasten op voor kool- en pimpelmezen.
  • Zorg voor genoeg bessenstruiken, dat kan ook in potten en bakken op een balkon. In de bessenkalender op vogelbescherming.nl vind je de populairste bessenstruiken en -bomen gerangschikt per maand.
  • In de winter hebben vogels veel energie nodig om hun lichaam warm te houden en is het moeilijk om zaden, bessen en insecten te vinden. Ik geef ze in de herfst en winter een zadenmengsel en hang een pindaketting en vetbollen op.”

&…koop een verrekijker!

“Het echte ‘vogelen’ begon bij mij pas toen ik 21 jaar was. Na een bachelorproject over het migratiegedrag van kleine mantelmeeuwen met GPS-rugzakjes, kocht in de zomervakantie op Texel een verrekijker. Daarmee ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Je ziet zoveel meer en alles is nieuw!”

Lees hier meer over vogels voeren en tuinvogels herkennen.

nog meer: tuinieren