Voederhuisje van servies zelf maken

Mijn dochter en ik verzamelden serviesgoed bij een brocantewinkel en kochten het gereedschap bij een bouwmarkt en gingen aan de slag. Piece of cake zo’n voederhuisje maken, toch?

m1my9w8qdfccm1my9w8qdbce

Nodig

Je hebt het volgende nodig wil je dit vogelvoederhuisje maken:

  • porseleinen servies (uit eigen kast of tweedehands)
  • tegelboortje
  • draadeinden
  • moertjes
  • einddopjes

Zelf maken

Na twee verbrande boortjes ben ik te rade gegaan bij Jeroen Compagne, eigenaar van een online borenspeciaalzaak en hij was zo vriendelijk om mij uit te leggen dat je dat boren, in verband met de koeling van de boor, onder water moet doen en dat hij heel goede diamantboortjes kon leveren waar het zeker mee zou lukken.

Op een mooie najaarsmiddag gingen we aan de slag, de te doorboren serviesonderdelen nu ondergedompeld in een afwasteiltje en eureka, dat was de truc!

Meer ideeën

Oma’s sauskom, schattige Chinese kopjes en weeskinderen uit mijn eigen kast vormen nu samen unieke voerschaaltjes voor mijn wintergasten in de tuin. Op de site van tegelboor.nl staan nog meer leuke voorbeelden voor hergebruik van oud serviesgoed. Misschien waag ik me eens aan een bureaulamp!

Binnenkort gaan we de voerschaaltjes vullen met mijn speciale niet te versmaden wintervoerprut, afgelopen winter niet aan te slepen. Wordt vervolgd.

Lees meer hoe je een kopje met vogelvoer maakt.

Bron: Fotografie en Tekst Cora Westerink

nog meer: