Vlinders tellen

Elk jaar vindt de tuinvlindertelling plaats. En ook jij kunt meedoen. Zo kom je erachter welke vlinders zich allemaal in jouw tuin bevinden. Met de landelijke cijfers kan de vlinderstichting in de gaten houden hoe het met de vlinder en de natuur gaat in ons land.

 vlinders-tellen

Hoe werkt het?

Op Vlindermee kun je een telformulier en een zoekkaart downloaden. De vlinderkaart helpt je om de vlinder te herkennen. Vervolgens zoek je een plekje in de tuin waar je een kwartier lang alle vlinders telt. Dit houd je dan natuurlijk bij op het telformulier. Je uitkomsten kun je uiteindelijk op de website Vlindermee doorgeven.

Vlinders in de tuin

Momenteel komen het klein koolwitje, het klein geaderd witje, het bont zandoogje en de kleine vos het meest voor in Nederland. Wil je meer vlinders in je tuin? Maak het dan zo aangenaam mogelijk voor ze. Zet bijvoorbeeld vlinderplanten neer op zonnige plaatsen. Op de website van de vlinderstichting vind je een lijst met vlinderplanten en nog meer tips. Wil je ze goed observeren, maak dan eens een vlindertafel.

Meedoen aan de tuinvlindertelling? Op de website Vlindermee lees je er alles over.

Bron: Fotografie Vlindermee

nog meer: tuinieren