Veilig met licht

Is jouw tuin ’s avonds ook weer donker nu de herfst is aangebroken? Bedenk dan dat je woning hierdoor gevoeliger is voor inbraak. Uit onderzoek blijkt dat inbrekers het liefst werken in het donker. Zo stijgt het aantal woninginbraken ieder jaar vanaf oktober (wanneer het eerder donker is) en zijn inbrekers  tijdens de herfst- en wintermaanden actiever in de avond.

veilig met licht veilig-met-licht-inbreker

Preventieve maatregelen

Je kunt zelf een aantal maatregelen nemen om de kans op inbraak te verkleinen. Zet bijvoorbeeld geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij je woning die naar binnen klimmen gemakkelijk maken. Zorg daarnaast ook voor voldoende buitenverlichting, hiermee schrik je ongenode gasten af.

Startset buitenverlichting

LED verlichting op basis van 12 volt laagspanning kun je zelf eenvoudig aanleggen en is energiezuinig. Leverancier in-lite komt dit najaar met drie startsets die je in een handomdraai kunt aanleggen. Alle sets bevatten een transformator en kabel. Daarnaast heb je de keuze uit 2 staande lampen, wandlampen of spots. De lampen zijn uitgevoerd in donkergrijs, hebben een stoer robuust ontwerp en passen in ieder tuinontwerp. Zo creëer je eenvoudig een veiligere woonomgeving én een sfeervol verlichte tuin!

nog meer: tuinieren