Tuinieren voor dieren

Je geniet nóg meer van je tuin, wanneer je oog krijgt voor het leven erin. Vertrekkende spreeuwen, schransende egels, zoekende padden: volg het jaar in dit leuke boek van Barbara Rijpkema, voor groot en klein.

Tuinieren voor (wilde) dieren

Enthousiast

Geen ingewikkelde encyclopedie, maar een handzaam, enthousiast en overzichtelijk boek(je). Een boekje dat je snel voorziet van wat er iedere maand in je tuin te zien én te doen is als het om dieren gaat. Er is veel waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Snel leren

Ah, die zwermen dat zijn de spreeuwen die richting het zuiden vertrekken! Het boek volgt het jaar en geeft steeds informatie, tips, recepten en werkbeschrijvingen in woord en beeld. Een paddenhuis maken, het ideale vogelhuis, de beste planten voor bij de vijver, enzovoort, enzovoort. Barbara Rijpkema heeft aan héél veel gedacht, maar door de losse vormgeving en de beknopte teksten, zap je ontspannen van het een naar het ander.

Ook leuk voor kinderen

Ik leg het in de keuken. Af en toe even kijken of er iets is waarop ik moet letten. Leuk om met de kinderen een paar paddenhuizen te maken. En, oh ja, de vogelhuizen moet ik binnenkort ook schoonmaken.

Tuinieren voor (wilde) dieren, Barbara Rijpkema, € 14,95, www.knnvuitgeverij.nl. Barbara Rijpkema studeerde biologie en werkte onder meer bij de Vlinderstichting.

nog meer: tuinieren