Tuinblog: tuinverhalen

Op vtwonen vind je tegenwoordig veel inspiratie voor tuinieren. Maar daarin zijn we absoluut niet de enige, er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Zoals de tuinblog: tuinverhalen.blogspot.nl.

buxusfoto_420 - tuinblog tuinverhalen

Passie voor rozen

Zolang Hetty van Baalen zich kan herinneren, is ze al een echte tuinliefhebber. Ze besteedt veel tijd aan haar tuin en opent de tuinpoort een paar keer per jaar voor publiek. Een keer in april, als de duizenden tulpen en andere bolgewassen bloeien en in juni, als de rozen in bloei staan. Want naast bloembollen zijn rozen een echte passie van Hetty: “Ik woon in Zeeland heel dicht bij zee. Het klimaat is er mild en ik kan me planten veroorloven die vorstgevoelig zijn.”

Experiment buxus

Bloggen over haar tuin doet Hetty sinds 2011. Daar had ze een concrete aanleiding voor: “Toen ik de 25 jaar oude buxushaag in mijn tuin had gehalveerd, was een tuinclub erg benieuwd hoe dat zou aflopen. Toen besloot ik om een blog te beginnen. Met de buxus is het gelukkig goed afgelopen! Tot mijn grote verbazing bleek al snel dat er altijd wel iets in de tuin gebeurt om over te schrijven. Op mijn tuinblog vertel ik elke week over wat me bezighoudt in de tuin; tips, trucs maar ook mislukkingen en nieuwe plannen. Maar altijd met humor en zelfspot! Bij de verhalen plaats ik veel foto’s die ik zelf maak. Fotograferen doe ik al vanaf mijn 13e, maar door het bloggen heeft het nu ook een heel leuk doel.”

7oqyxpmqo8c3

Virtuele tuinvrienden

“Inmiddels ben ik alweer een paar jaar bezig en ik merk dat het best lastig is om volgers aan me te binden. Heel erg is dat niet, ik schrijf en schrijf. Ik leer zelf ook veel van andere tuinbloggers en soms inspireert het me om nieuwe planten aan te schaffen. Ik geniet van de reacties die mensen van over de hele wereld naar me sturen. Soms heb je het idee dat je deze virtuele tuinmensen ook een beetje gaat kennen. Het bloggen is voor mij net als een tuin: je blijft bezig en je geniet ervan!

Tip: Benieuwd naar Hetty’s tuin in het echt? Kijk voor open dagen op romantischerozentuin.nl

Bron: Fotografie tuinverhalen.blogspot.nl

nog meer: tuinieren