Tuinblog: Tuindesign

Op vtwonen verschijnt tegenwoordig veel inspiratie voor tuinieren. Maar daarin zijn we absoluut niet de enige, er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Zoals de tuinblog: tuindesign.blogspot.nl.

tuinblog Terras met tuinset en bankje - tuinblog

Anja Huisman is moeder van vier opgroeiende kinderen, getrouwd met Jaap en runt daarnaast ook nog haar eigen tuinontwerpbureau met de naam Tuinvrouw Huisman. Waar die naam vandaan komt? Omdat ze in feite beide is; tuinvrouw én Huisman. Anja: “Het werk wat ik doe vind ik ontzettend leuk. Het uitvissen wat mensen bezig houdt is altijd weer een uitdaging. En geen lapje grond is gelijk, elke tuin is weer een nieuw project.”

Inspiratiebron

Verscheidene jaren geleden begon Anja haar blog omdat ze vond dat er maar weinig Nederlandse blogs over tuinieren bestonden, in de breedste zin van het woord. “Er bestaan veel blogs over moestuinen, maar de informatie over tuindesign, tuinmeubels en andere ideeën ontbrak. Door het bijhouden van een blog houd ik automatisch de trends bij, wat handig is voor mijn werk als tuinontwerper. Het biedt mij ook de ruimte om de door mij ontworpen tuinen onder de aandacht te brengen.” Daarnaast heeft Anja op haar blog ook een podium gecreëerd voor de vele foto’s die ze maakt maak tijdens haar bezoeken aan open tuinen en de Chelsea Flower Show in Londen. Handig wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor je eigen tuin.

Meer groen graag!

Met het schrijven van artikelen hoopt Anja Nederland te enthousiasmeren voor de tuin. Een van de hardlopers op haar blog is het artikel waarin ze twintig tips geeft voor de inrichting van een kleine tuin. “Ik hoop dat hierdoor ook de mensen met minder groene vingers ervoor kiezen om hun tuin op een groene wijze in te richten. Het totaaloppervlak aan tuinen in Nederland vormt een substantieel aandeel van de totale natuur. Iedereen met een tuin kan dus een bijdrage leveren. Een goed ingerichte tuin is niet alleen plezierig voor jezelf, maar ook voor de vogels, vlinders en andere dieren.”

Zelf aan de slag met een blog? Anja heeft nog wel een tip: “Voeg bij elk geschreven stukje foto’s bij. Niet alleen spreken foto’s vaak meer dan het verhaal, ook ben je door de afbeeldingen beter vindbaar!”

Bron: Fotografie Tuindesign.blogspot.nl

nog meer: tuinieren