Tuinblog: mimi-in mijn tuin

Op vtwonen vind je tegenwoordig buitengewoon veel inspiratie voor in de tuin. Maar daarin zijn we absoluut niet de enige, er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Maandelijks zetten wij de leukste tuinblogs in het zonnetje. Deze maand: Mimi-in mijn tuin.

Tuinblog mimi-inmijntuin roze Tuinblog mimi-inmijntuin roze

Elk jaar opnieuw

Toen Mimi Prins-Beving in 1976 van de stad naar het Groningse dorp Ten Boer verhuisde, werd ze opeens eigenaar van een huis mét tuin. Het tuinvirus sloeg langzaam toe. Mimi: “Aanvankelijk besteedde ik mijn tijd nog vooral aan de kinderen, maar geleidelijk nam de belangstelling voor de tuin toe. Het leuke aan een tuin is dat je er zo fijn je eigen gang kunt gaan. En het houdt nooit op, het feest begint elk voorjaar weer opnieuw!” Mimi’s voor- en achtertuin hebben geen gazon: “Die ruimte had ik nodig voor alle planten die ik graag wilde hebben of gewoon niet kon laten staan ;-). Elk jaar neem ik me voor om het geheel wat rustiger te maken, maar dat is tot op heden niet gelukt.”

Mimi als columnist

Mimi haalt haar inspiratie uit tuinbladen, maar ook uit tuinen, zoals die van Mien Ruys, Henk Gerritsen en de Kleine Plantage. Door haar toenemende kennis besloot ze veertien jaar geleden om ook zelf over de tuin te gaan schrijven. Mimi: “Ik stuurde een column naar verschillende tuintijdschriften. Die werd goed ontvangen, maar helaas, overal was er al voorzien in een columnist. Een kleine plaatselijke krant had wél ruimte en sindsdien schrijf ik elke maand een column, een tuinartikel en een tuinagenda. Al gauw kwam daar ook een paginagroot artikel bij over de passie van mensen in het verspreidingsgebied. Heel leuk en leerzaam!”

Ook over ellende

Het blog Mimi-in mijn tuin bestaat sinds november 2010. Mimi: “Ik begon met bloggen omdat ik graag een groter publiek wilde voor mijn schrijfsels. Dat is nu net het leuke van bloggen: er komen bezoekers van over de hele wereld. Ik schrijf niet alleen over de leuke dingen in de tuin maar ook over problemen zoals de wilgenhoutrups en de ‘buxusellende’. Ik ben duidelijk niet de enige die met tuinproblemen kampt want er wordt veel op gezocht! Met mijn blog hoop ik zoveel mogelijk bezoekers te overtuigen van het belang van vlinders, bijen, vogels en alles wat er nog meer leeft in de tuin. En ik schrijf ook graag tegen Round Up, wat nu eindelijk echt gaat verdwijnen.”

Tip van Mimi: “Volg vooral je eigen smaak, gevoel of hoe je het ook noemt, in je tuin! Gelukkig zijn er geen twee tuinen hetzelfde.”

Bron: mimi-inmijntuin.blogspot.nl

nog meer: tuinieren