Tuinblog: Marieke Nolsen

Er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Daarom zetten we maandelijks tuinblogs in het zonnetje. Deze maand: mariekenolsen.blogspot.nl.

29kyjc9qus1j

Marieke Nolsen

Marieke Nolsen is getrouwd en moeder van twee – naar eigen zeggen – “hele gave” kinderen. Niet alleen in haar woonplaats Leusden is ze bekend als bloemist, ze heeft ook een populair blog en haar eigen bloemenstylingsproductie in het tijdschrift Home and Garden.

Na haar vakopleiding Bloemsierkunst/Bloementeelt in Nijmegen werkte Marieke jarenlang in verschillende bloemenzaken in het oosten van het land. Inmiddels werkt ze met veel plezier voor zichzelf. Bijna dagelijks geeft ze groepen les in het maken van eigentijds tuinachtig bloemwerk. Marieke: “Ik vind het helemaal geweldig om door te geven met welke planten en heesters uit eigen tuin je prachtige, eigentijdse bloemwerken kunt maken. De bottelroos (Rosa mulliganii) die met kerst nog rode bottels draagt, staat inmiddels bij zo’n honderd van mijn cursisten in de tuin! Dat vind ik helemaal fantastisch. Zoiets voelt gewoon als: missie geslaagd!”

Spread the word

Met haar tuinblog wil Marieke haar boodschap ook overdragen aan de rest van Nederland. Marieke: “Naast het tuinieren en bloemschikken, vind ik het erg leuk om mijn tuin en bloemwerken te fotograferen. Door mijn blog kan ik visueel nog meer mensen bereiken en enthousiasmeren. Ik vind het ook heerlijk om een blog vorm te geven. Zo maak ik fotocollages waarmee ik heel goed een beoogde sfeer kan doorgeven. Terugkijkend was ik graag grafisch vormgever geworden.” Het bloggen is voor Marieke tegelijkertijd een soort van vastleggen van de mooie momenten die ze meemaakt: “Je kunt nog eens heerlijk terugblikken en opnieuw genieten van het moment. Maar het uitdragen van informatie en het laten meegenieten van al het moois wat onze tuin te bieden heeft, is voor mij toch wel de grote drijfveer.”

Eindeloos plukken

Marieke is bezeten van haar vak én van tuinieren. Marieke: “In mijn eigen tuin heb ik een sfeer gecreëerd waarin wij ons helemaal thuis voelen. Het is één geheel met ons huis. De borders zijn inricht alsof je een vaas vult met bloemen. Ik vind het heerlijk om met vormen te spelen; rond, langwerpig, groot en klein. Mijn tuin heeft qua vormgeving het hele jaar iets te bieden, maar ook  bloemen en groen waarvan ik kan plukken. Mijn tuin staat vol met soorten waarvan je eindeloos kunt blijven schikken, zoals malusappeltjes, rozenbottels en hortensia’s.”

Bezoek open tuinen!

Ik heb ontzettend veel geleerd over tuinieren door veel tuinen te bezoeken -en dat doe ik nog steeds! Door veel te kijken bij anderen en de sfeer te proeven, leer je heel veel. Vorig jaar heb ik zelf een tuinclub opgericht met een paar superleuke, enthousiaste vrouwen. Gezamenlijk bezoeken wij in de zomerperiode allerlei tuinen. Ook ben ik lid van de tuinenstichting en daardoor kom ik weer met andere tuinliefhebbers in contact. En….elk jaar gaan wij naar Engeland om tuinen te bekijken. Geweldig!

Marieke geeft bloemenworkshops en stelt haar eigen tuin in de zomerperiode ook open voor publiek. Kijk voor meer informatie op haar tuinblog mariekenolsen.blogspot.nl.

Bron: Fotografie Marieke Nolsen

nog meer: tuinieren