Tuinblog: landseinde

Op vtwonen vind je tegenwoordig veel inspiratie voor tuinieren. Maar daarin zijn we absoluut niet de enige, er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Zoals tuinblog: landseinde.

tuinblog: landseinde Tuinblog: landseinde winter bij landseinde

B&B en tuinieren

Blogger Marleen van Wijk heeft een B&B met bezoekerstuin op de grens van Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. In 2005 startte Marleen met bloggen toen zij een vervallen boerderij kocht en de ontwikkelingen rondom de verbouwing en de aanleg van de tuin wilde vastleggen. Nadat Marleen een cursus (online) tuinontwerp had gevolgd wilde ze de aanleg van de bezoekerstuin delen met anderen en startte ze landseinde.wordpress.com.

Door haar tuinblog komt Marleen in contact met andere tuinbloggers en websites over tuinieren. Hierdoor ontdekt ze nieuwe tuinvormen, planten en interessante informatie. Maar ook het inspireren van anderen telt mee in het plezier van het bloggen.

Door te tuinieren kan Marleen jaar op jaar genieten van de voortgang van het seizoen. En het bezig zijn met levend materiaal verveelt nooit, net als het schikken en herschikken van plantencombinaties, het vermeerderen van planten en het creëren van een paradijsje om haar heen.

En wellicht een tip voor andere tuinliefhebbers van Marleen: ”Ik mulch met het grasmaaisel, daar zitten alle stoffen in die planten nodig hebben, de grondstructuur verbetert erdoor, de vogels scharrelen er graag in, het houdt onkruid tegen en zorgt ervoor dat de grond niet uitdroogt.”

Ook starten met een tuinblog? Marleen vertelt: ”Probeer met enige regelmaat te bloggen en ga ook op bezoek bij andere bloggers en reageer op hun blogs, een blogger vindt het leuk als er respons is.”

Bezoek het blog Landseinde van Marleen.

Bron: Fotografie Marleen van Wijk

nog meer: tuinieren