Stipa (siergras)

Voor wie niks met siergras heeft: kijk nog eens goed. Het is net zoiets als spruiten leren eten, je moet er even doorheen.

Siergras

Stipa en lavendel

Siergras en lavendel

Lavendel met het siergras Stipa tenuissima. Ik zou het niet bedacht hebben. De beplanter van de tuin rond het vakantiehuisje in Frankrijk leek het wel wat. Ik dacht meteen toen ik het zag: wat een idiote combinatie. Die wat stijve struiken ‘ouderwetse’ lavendel, als een soort egels met heel lange stekels, en dan daartussen van die woeste wolken poppenhaar. Van ouderwetse poppen die veel te vaak met plastic kammen gekamd zijn.

Plaatje

Maar ik begon eraan te wennen. En met het verstrijken van de tijd, in de dalende zonnestralen van de late middag, gebeurde er iets wonderlijks met dat siergras. Het leek wel alsof die wolken gloeiden in de border. Vlinders en bijen zoemden er doorheen (gek op lavendel natuurlijk). Een zucht wind zorgde voor een zachte deining. Het was een onvoorstelbaar mooi plaatje.
Zie dossier gras voor een overzicht van alle artikelen over grassen.

De meeste siergrassen zijn rond september op hun mooist. Ga eens kijken bij Lianne’s Siergrassen in De Wilp (Gn). Kwekerij, siergrassentuin én prairietuin. En/of bezoek de tuin van Piet Oudolf in Hummelo (Gld) en lees mijn blog het wuivende paradijs over deze tuin!

nog meer: tuinieren