Staycation in eigen tuin

Waarom op vakantie gaan als je thuis de beste zomer ooit kan beleven? Met die insteek is de nieuwe zomercollectie van IKEA ingericht. De lampen, lampionnen en andere accessoires voor buiten zijn kleurrijk, héél kleurrijk.

Caribisch buitenwonen

Binnen zou het niet zo aan mij besteed zijn, zoveel carnavaleske kleuren bij elkaar, maar buiten heeft het wel wat. Inderdaad een soort vakantie-in-eigen-tuin-gevoel, dat heeft Ikea goed neer weten te zetten. In een grote boom hangen de SOLVINDEN LED lampen waanzinnig. Ze brengen een soort huiskamergevoel in je tuin, maar dan met een Caribische knipoog. Met een grote eettafel eronder kun je tot in de late uurtjes buiten tafelen en aperitieven. De hanglampen zijn gemaakt van weerbestendig materiaal en branden op zonne-energie, dat weer scheelt in gedoe met kabels. De harde tinten verzachten als je wat pasteltinten in de aankleding toevoegt.

Groen in de mix

Ondertussen heeft IKEA best een indrukwekkend assortiment aan planten verzameld. Ze zorgen voor rust en koelte en zuiveren de lucht. Met die insteek is het niet verkeerd om wat planten naar binnen te halen, maar andersom kan ook: verschillende exotische planten zoals de banaan, cactus en Yucca in kleurrijke potten versterken het Staycation-gevoel op je terras. Laat ze tot mei nog wel even binnen, want tot die tijd ligt de nachtvorst op de loer.

Stay or go?

Nu klinkt zo’n doorlopend vakantiegevoel best aangenaam, maar het weerhoudt mij niet om het vliegtuig te pakken. Heb je net zo’n uitgedost Caribisch terras en ga je een paar weken van huis? Vergeet dan niet om een plantenoppas in te schakelen. In potten kun je ook heel eenvoudig het microdrip-systeem plaatsen, zodat de potten automatisch bedruppeld worden. Lekker thuisblijven in je mini-vakantieoord en zelf water geven kan natuurlijk ook. It’s up to you!

De nieuwe zomercollectie is vanaf 1 februari verkrijgbaar bij IKEA.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.be met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren