Rhododendron planten

Op zoek naar een grote en kleurrijke plant? Ga voor de Rhododendron! Deze plant uit de Heidefamilie is er in verschillende soorten en kleuren.

Rhododendron

Standplaats

De Rhododendron is een gemakkelijke plant die weinig eisen stelt. Toch moet je rekening houden met de juiste standplaats en het planten ervan. Gebruik bijvoorbeeld DCM Vivimus voor zuurminnende planten.

IJzergebrek

Rhododendrons, Azalea’s en met name blauwe Hortensia’s hebben een zuurdere grond nodig dan de meeste andere planten. Als een grond niet zuur genoeg is, dan zie je dat gelijk aan de planten. Ze krijgen namelijk wat lichtgele bladeren! In de plantenindex lees je meer over de Rhododendron soorten.

Rhododendron planten

Om te voorkomen dat de plant gele bladeren krijgt, is het belangrijk om de Rhododendron goed te planten. Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg. Hieronder vind je een stappenplan voor het planten van de Rhododendron.

Stappenplan

1. Graaf een gat dat minimaal twee keer zo groot is als de kluit van de plant.
2. Meng de Vivimus door de grond die je hebt uitgegraven. Van het mengsel wat je net gemaakt hebt, doe je een klein beetje onderin het uitgegraven gat.
3. Zet de plant in het gat en vul aan met de grond die je gemengd hebt.
4. Druk het zand goed aan en geef de plant water.

Als je de Rhododendron een goede start geeft, zijn het bijna zorgeloze planten!

Mede mogelijk gemaakt door: DCM.

nog meer: tuinieren