Reageerbuis als vaas

Reageerbuisjes zijn hip! En dan niet in het laboratorium (daar horen ze tenslotte) maar in huis ter decoratie. Het is bijvoorbeeld ontzettend leuk om ze te gebruiken als vaasje en er bloemetjes in te zetten.

reageerbuis

De kleine reageerbuisjes – én ook andere glaasjes uit het laboratorium – kunnen perfect dienen als vaas. In een grotere maatbeker passen meer bloemen, dus wil je er meer kwijt dan kun je ook verschillende soorten glaasjes met elkaar combineren.

Reageerbuisvaasjes

Je kunt van alles met de kleine reageerbuisjes. Ze blijven natuurlijk niet uit zichzelf staan, dus je moet ze ergens in zetten óf ophangen. Vul ze met een beetje water en pluk je favoriete bloemen of groene takjes, zo maak je zelf een creatief arrangement uit je tuin.

Je kunt de reageerbuisjes bijvoorbeeld in een (oud) rekje van het laboratorium zetten, daar horen ze immers in.

mh4yi66q9mjz

Maak een constructie om ze aan de muur te hangen. Leuk op een muur met krijtbordverf!

moayqzoq4zm2

Of maak een houten rekje om ze op tafel te zetten.

a88y3t0qpalu

Nog makkelijk is het om ze op te hangen met touwtjes. Dit idee is ook heel leuk als decoratie op een feestje of met een bruiloft, zet er dan bijvoorbeeld allemaal rode roosjes in.

qjny0cuq2uru

Vind je dit leuk? Er zijn nog meer voorwerpen die je als vaas kunt gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een gloeilamp als vaas of een krijtbordvaas.

Bron: Fotografie Pani Junek, ohalbatros (Etsy), WoodsOfnarnia (Etsy), PigeonToeceramics (Etsy), MossTwig (Etsy)

nog meer: tuinieren