Planten in vreemde pot

Deze planten staan niet in zomaar een pot, maar in een toiletpot. Misschien een beetje raar, maar in deze tijden van recycling zien we dit steeds vaker. Niet weggooien, maar hergebruiken dus.

planten toiletpot

toiletpot-bak-mozaiek

Het planten van groen op gekke plekken is een grote trend. Wellicht hergebruiken we vaker items in deze tijden van crisis. Ook de oude toiletpot gooit niet iedereen zomaar meer weg, veel mensen vinden hem namelijk ideaal als plantenpot!

Toilet planter

Zoek op Pinterest maar eens op ’toilet planter’ en je zult je verbazen hoeveel mensen dit idee ten uitvoering hebben gebracht. We zien zelfs toiletpotten compleet versierd met een prachtig mozaïek!

Mooie bloemen

Ook in eigen land zien we de toiletpot terug in de tuin. De foto hieronder kregen wij ingestuurd van een lezeres: “Mijn man is installateur. Bij renovaties van wc’s en badkamers komt hij nog wel eens mooie wc-potten tegen. Wij geven deze wc-potten een tweede leven in onze tuin. De bloemen bloeien altijd uitbundig.”

Wat vinden jullie van dit idee? Een mooie manier van hergebruiken of kan die oude pot toch maar beter op de vuilnishoop?

Bron: Fotografie Recreate Design Company & E. Sterkenburg-Withaar en SowandDipity

nog meer: tuinieren