Plan zonder verrassingen

Er zijn vele tuinontwerpers en allemaal hebben ze een eigen werkwijze. Vaak wordt na uitvoerig overleg met de klant een ontwerp gemaakt met daarbij een beplantingsvoorstel. Vertrouwend op de expertise van de ontwerper wordt dat vaak inderdaad zo uitgevoerd en meestal tot volle tevredenheid, laat ik daar vooral duidelijk in zijn!

compositie-oxalis

Jeanne van Rijs van Oxalis tuinontwerpen gaat nog een stapje verder en heeft een werkwijze die ik nog niet ben tegengekomen. Zij bekijkt de tuin en gaat vervolgens eerst met de tuineigenaren op stap. Onder het motto van KOM, KIJK & KOMBINEER neemt ze tuineigenaren mee naar een kweker om daar de planten te bekijken en mooie combinaties te maken die echt bij de klant passen, maar ook in de praktijk goed uitpakken.

KOM, KIJK & KOMBINEER is ontstaan uit het samenwerkingsverband  tussen Marcel de Wagt* en Jeanne dat in 2012 is ontstaan. Het grote voordeel is dat de wensen van de klant qua kleur en sfeer samen met de creatieve deskundigheid van de ontwerpster en het vakmanschap van de kweker een border oplevert die jaarrond mooi is. Daarbij komt als bonus dat kweker en ontwerpster geurende bloemen niet beschouwen als extra, maar als een must have! En pas daarna wordt het ontwerp gemaakt, waarin alle wensen zijn opgenomen.

Buiten het tuinseizoen kan Jeanne natuurlijk niet naar de kwekerij, maar dat lost ze op door de keuze van de klanten te verwerken in een PowerPoint presentatie waardoor het verloop van de beplanting door de seizoenen toch duidelijk zichtbaar wordt.

De tuineigenaren kunnen met een gerust hart de ontwikkelingen afwachten. Hoe het gaat worden is geen verrassing meer en dat is eigenlijk wel zo prettig.

Meer informatie: oxalis-tuinontwerpen.nl

*Marcel de Wagt, Kwekerij van Opvallende Vaste Planten in Ven-Zelderheide opvallendeplanten.nl

nog meer: tuinieren