Bloemetjestapijt: patroon in grasveld maken

Dagenlang zat kunstenaar Steve Messam op zijn knieën om dit patroon in grasveld te maken. Het resultaat is bewonderenswaardig, maar helaas van korte duur.

patroon-in-grasveld-maken

Of  de Engelse Steve het gazon van het Arts& Crafts House Blackwell van een motiefje wilde voorzien? Daar zei de kunstenaar geen nee tegen. Het uitgangspunt was een patroon van William Morris, de geestelijke vader van de Arts and Crafts-beweging.

Ook een patroon in grasveld maken?

Zo deed Steve Messam het: Voor het uittekenen van de motieven gebruikte Steve bakmeel – een biologisch afbreekbaar product. Het grove maaiwerk deed hij met een eenvoudige handmaaier en de hoekjes werden zorgvuldig met een schaar geknipt. Dagenlang werk, maar het overweldigende effect was helaas maar van korte duur. Steve: “Het weer werkte dit jaar niet mee. Normaal is Cumbria 
de natste plaats van Engeland, maar uitgerekend nu werd er na aanhoudende droogte een sproeiverbod uitgegeven. De patronen kleurden al snel geel en het meel bleef zichtbaar op het gras liggen, terwijl het normaal na een sproeibeurt al in de grond getrokken zou zijn.”

Jammer, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

nog meer: tuinieren