Op zoek naar een terrasverwarmer? Dit is de meest duurzame optie

Om het wintersportgevoel naar België te halen, wil je zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Maar met de lage temperaturen, en zonder kachel, is dat best een beproeving. Er buiten warmpjes bij zitten? Dan kom je al snel uit op een heater. Wil je met het verwarmen van je terras zo min mogelijk impact op het milieu veroorzaken? Kies dan voor dit type terrasverwarmer.

Tips voor de tuinwoonkamer | terrasverwarmers

Wat zijn milieuvriendelijke terrasverwarmers?

Als je voor een milieuvriendelijke terrasverwarmer wilt gaan, kom je uit bij een infraroodheater. Deze gebruiken geen gas om te verwarmen en veroorzaken geen CO2. Bovendien wordt maar liefst 95% of meer van de energie omgezet in warmte. Beter voor jou én het milieu.

Voordelen van een infraroodheater

Naast het feit dat een infraroodheater een milieuvriendelijke terrasverwarmer is, zijn er meer redenen om een infraroodheater aan te schaffen:

 • Goed voor de gezondheid
  Ben je wel eens in de sauna geweest? Dan heb je vast de infraroodsauna voorbij zien komen. Niet voor niets: infrarood is namelijk goed voor het menselijk lichaam. Het zorgt voor ontspanning, draagt bij aan een lagere bloeddruk en zorgt voor ontspanning van de spieren. Om deze voordelen te merken, moet je wel een tijdje blijven zitten, hoor.
 • Muisstil
  Om de heater aan te krijgen, is geen ventilator nodig. En dat maakt de verwarming muisstil. Ideaal voor de avonden waarop je buiten wilt zitten.
 • Scheelt in de portemonnee
  Infrarood geeft alleen warmte af in de gebieden waar die nodig is, dus de kosten blijven beperkt. Scheelt jou weer in de portemonnee. Bovendien blijft warmtestraling, in tegenstelling tot warme lucht, hangen en zo wordt 100% van de geproduceerde warmte gebruikt.
 • Easy peasy
  Makkelijker dan een infraroodverwarming wordt het niet: je hangt ‘m op of zet ‘m neer, doet de stekker in het stopcontact en je kunt genieten van de warmte.
 • ’t Oog wil ook wat
  Je hebt tegenwoordig hele mooie design-infraroodverwarmers die eruit zien als een gave lamp. Maar ook als je niet voor zo’n designvariant gaat, geven deze milieuvriendelijke terrasverwarmers een mooie gloed. Staat gezellig!

Welke soort infrarood-terrasverwarmer?

Technisch geneuzel, maar wel belangrijk om te weten: er zijn drie soorten infrarood-verwarmers. De korte golf, middellange golf en de lange golf. Het verschil zit ‘m (je voelt hem al aankomen) in hoe ver de infrarode straling te zien is. Bij langegolf-straling wordt warmte gecreëerd door de lucht op te warmen, maar die gaat buiten snel verloren. Bij kortegolf-straling is het direct voelbaar, want deze blijft ‘hangen’ op de objecten (jij dus) die het tegenkomt. Korte golf is dus de meest effectieve verwarming voor buiten.

nog meer: tuinieren