Al een beetje kerst in huis met de Magic Bells Kalanchoë

Met het korter worden van de dagen krijg ik als vanzelf weer zin om het binnen gezellig te maken. Kaarsjes aan, een beetje rommelen met de inrichting en hey, zie ik daar ruimte voor een nieuwe plant? Vandaag zag ik voor het eerst de ‘Magic Bells’. Ik was al bekend met de Kalanchoë, maar niet met deze variant. Met zijn mooie groene klokken is het alvast een knipoog naar de decembermaand.

Veelzijdige familie

Als ik het zo bekijk, zijn er van de Kalanchoë tal van soorten die ik eigenlijk allemaal al kende, alleen wist ik niet dat het allemaal tot één familie behoorde. De bekendste exemplaren zijn die met kleine bloemetjes in wit, roze, rood of geel. Jawel, diezelfde Kalachoë als die je oma decennia terug al op de vensterbank had staan. Persoonlijk ook niet mijn favoriet, maar des te mooier vind ik de soorten die de aandacht trekken vanwege hun blad. Zoals de Kalanchoë thyrsiflora, een beauty met roodomrand blad. Of de Kalanchoë Beharensis, een grillig exemplaar met zilvergrijs fluwelen blad.

Groene lampionnen

De ‘Magic Bells’ wordt wat hoger dan zijn gemiddelde familielid: zo’n 60 cm. De lampionachtige bloemen of klokjes zijn mooi groen van kleur, maar naar verloop van tijd komen hier koraalkleurige bloemetjes uit. Die verdwijnen weer na de bloei, maar omdat de ‘Magic Bells’ dan nog even blijven, heb je al met al best lang een sensationeel mooie plant. Voor mij ideaal om de donkere maanden tot Kerst mee te overbruggen.

Voor iedereen weggelegd

Net als andere Kalanchoës heeft de ‘Magic Bells’ geen bijzondere verzorging nodig. Een lichte plek vindt hij prettig en volle zon is geen probleem. In principe is eens in de veertien dagen water geven voldoende. Alleen wanneer ze boven de verwarming of in de volle zon staan, hebben ze wat meer nodig. Zorg in elk geval dat de kluit niet nat blijft, maar ook niet uitdroogt.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.be/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Bron beeld: Mooiwatplantendoen.nl

nog meer: tuinieren