Maak je balkon of terras in 1 dag zomerklaar

Nu de zon weer volop schijnt en we veel thuis zijn is het wel zo leuk om je terras of balkon zomerklaar te maken. En dat hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Je kunt het zelfs in één dag voor elkaar krijgen. Van bamboe tuinbank tot hangplant: wij geven een paar stylingtips.

Maak je balkon en terras zomerklaar: een tuin met lampionnen en een rieten schommelstoel | vtwonen

Frisse wind

Geef je balkon of terras eerst een grote schoonmaak. Opruimen en schoonmaken doen wonderen. Bedenk daarna of je nog meubels en accessoires hebt die je buiten een plek kunt geven. Dat is niet alleen een goedkope oplossing, het scheelt ook een hoop opbergruimte. Want in de winter, of als het regent, kan alles zo weer naar binnen.

Maak je balkon en terras zomerklaar. Kleine tuin met houten vlonder en bamboe bank | vtwonen
Maak je balkon en terras zomerklaar. tuin met bamboe, rotan kamerscherm en rood rieten tuinstoel | vtwonen

Chique basis

Voordat je begint met inrichten, is het handig om te bepalen wat voor vloer je wil. Houten vloertegels leg je makkelijk zelf en geven het balkon meteen een mooie afgewerkte uitstraling. Buitentegels – met en zonder dessin – maken van je terras en balkon een bijzondere plek om te relaxen en te genieten. Deze donkere tegels vormen een chique basis, maar doseren is hierbij wel belangrijk. Zorg altijd voor afwisseling met lichte meubels en accessoires, anders kan het balkon of terras benauwd en klein aanvoelen.

Klein maar fijn

Wie een klein balkon heeft moet slim zijn. Een rotan tuinbank geeft meteen sfeer. Je kunt ook creatief aan de slag gaan en gemakkelijk zelf een bank van pallets en matraskussens maken. Kies vooral voor losse multifunctionele meubels. Die neem je ’s avonds makkelijk onder je arm mee naar binnen. Krukjes en poefs kunnen zowel als een zitplek als een salontafel fungeren. Een vloerkleed verbindt de losse meubels en rol je makkelijk op.

Maak je balkon en terras zomerklaar. Zwart-witte tuin met stoelpoef en gestreepte parasol | vtwonen
Maak je balkon en terras zomerklaar. kleine tuin met klimop, lampionnen en macrame hangmat | vtwonen

Buitenverlichting aan

Goede verlichting is ook buiten van belang. Denk hierbij aan een verzameling lampionnen voor gezelligheid op het balkon. Of een lichtsnoer met losse lampjes, wat direct een feestelijk gevoel geeft. Ook zonder stopcontract kun je buiten licht creëren: met kaarsen, windlichten en lantaarns. 

Zwoele zomeravond

Natuurlijk zijn ook mooie accessoires onmisbaar. Neem plaids, kussens en kaarsen uit de woonkamer mee naar het balkon. Om je planten een mooie plek te geven kun je aan de slag gaan met de DIY-plantenbak in onze nieuwe tuinspecial. Heb je zin in een zwoele zomeravond? Dan mag een vuurkorf- of schaal natuurlijk niet ontbreken. 

Heb jij je balkon of terras een sfeervolle make-over gegeven? Vergeet deze dan niet met ons te delen via Instagram via #mijnvtwonentuin. En lees al onze tuininspiratie artikelen hier!

Maak je balkon en terras zomerklaar. zwarte tuin met bamboe bankje en zwarte hangstoel | vtwonen
nog meer: tuinieren