Maak een potje natuur

De hyacinten en blauwe druifjes liggen alweer (bijna) in de winkels, maar op het echte voorjaar moeten we nog even wachten. Maak daarom zelf een potje met vrolijke bloemen en haal de lente alvast in huis.

Potje natuur

Potje natuur

Bloembollen zijn te mooi om te verstoppen want ze groeien zowel omhoog als omlaag. De stelen groeien langer en langer uit de bol en de bloemen bloeien alsmaar groter. Maar ook de wortels weten zich een weg te vinden door alle obstakels heen. Het is fascinerend om te zien hoe de natuur zijn weg gaat. Ervaar het zelf en maak je eigen potje natuur.

Zo doe je dat:

  1. Bollen-op-pot zijn verkrijgbaar vanaf half januari tot ongeveer april.
  2. Doe verschillende soorten bollen-op-pot zoals blauwe druifjes en hyacinten in een grote, glazen pot en laat ze lekker lang hun gang gaan.
  3. Veel verzorging vragen de bollen-op-pot niet: één keer per week een slok water en een mooie plek (niet bij de verwarming of in de volle zon).

Decoratie

Dat er uit een ruige bloembol een gracieuze bloem kan groeien blijft een fascinerend schouwspel. Met bollen-op-pot zit je er met je neus bovenop. Daarnaast maken bloemen je huis extra gezellig. Je interieur is in een handomdraai gepimpt!

Kleur

Zeker tijdens donkere dagen zijn kleuren een fijne opsteker voor het interieur. Felle kleuren gemixt met pastel zijn het helemaal dit jaar. De kleurcombinaties kunnen niet gek genoeg zijn. Leef je uit met extreem felle kleuren zoals felroze, felgele of oranje tulpen. Of zet blauwe druifjes, hyacinten of narcissen in felgekleurde potjes. Door te kiezen voor bloemen met heldere kleuren en potten in dezelfde kleur, wordt het effect nog krachtiger.

Fotografie: iBulb

nog meer: tuinieren