Logeren in een groentehuisje

Relaxen tussen de pompoen, citroenmelisse en snijbiet? Op de Kennemer Duincamping Geversduin in Castricum kun je in een groentehuisje logeren.

Groentehuisje_420groentehuisje1_420-001

Als je van moestuinieren houdt, is een verblijf in een groentehuisje erg leuk. De bakken vol kruiden en groente, die rond het tenthuisje staan opgesteld, nodigen uit tot proeven, kijken en ruiken. De kruiden- en groenteplanten zijn gekweekt door leerlingen van het Clusius College in Castricum en zij doen ook een deel van het onderhoud. Als gast kun je zelf ook aan de slag gaan in de moestuinbakken. Oogst verse groente voor het avondmaal, pluk wat kruiden en kook of grill het op de veranda.

Naar zee

Het tenthuisje is stijlvol ingericht met natuurlijke houten materialen en de camping is rustig en groen. Kinderen kunnen er volop buiten spelen en vies worden. Naast diverse speeltuinen – waaronder een natuurspeeltuin – is er een ‘belevingspad’ waar ze vlinders en planten kunnen spotten en lekker kunnen klimmen. Vanaf de camping loop of fiets je via het natuurgebied De Kennemerduinen naar zee.

Kijk op de website van Kennemer Duincamping Geversduin voor meer informatie.

Bron: Tekst Jeannette Jonker

nog meer: tuinieren