Levende kunst met air plant Tillandsia

Een designstuk voor op tafel, al bungelend aan de muur of zwevend in de lucht. Als een levend ornament, dat is Tillandsia. Omdat de air plant geen wortels heeft hoeft hij niet in de aarde te staan. Ideaal, ook als je geen groene vingers hebt.

tillandsia

Wortelloze beauty

En óf hij stabiel en sterk is! De wortelloze Tillandsia is bestand tegen langdurige droogte en dat wil zeggen dat hij niet veel nodig heeft om de show te stelen. Via zijn schubben neemt hij water en voedingsstoffen op, waardoor wortels zo goed als overbodig zijn. Combineer hem met een mooi tak of boomstam en je hebt een kunstobject op zich.

Verwaarlozen maar

Verzorgen gaat bijna als vanzelf. Eens in de twee à drie weken benevelen met wat water is voldoende. Heb je een regenton? Gebruik dan wat van dit zachte water, zo voelt het grillige grijze plantje zich nog meer op zijn gemak bij jou in je woonkamer. Verder bijvoeden kan met speciale vloeibare voeding die je oplost in het water, maar is eigenlijk niet eens echt nodig. Geen wonder dat dit plantje zo populair is!

Op een voetstuk

Dat Tillandsia geen wortels heeft, maakt de air plant super flexibel. Stel een mooi exemplaar tentoon als pronkstuk of knutsel zelf een draadelement in elkaar, om hem uit te stallen in een kale hoek in je woonkamer.

Bron beeld: Wildernis

nog meer: tuinieren