Krijtverf op de schutting

Wat is er nu leuker voor een kind dan ongegeneerd de schutting te bekalken? Dat dacht de Amerikaanse Sandra Denneler ook. En ze bedacht een oplossing met krijtverf op de schutting.


Krijtverf op de schutting

Sandra’s kinderen Gus en Bea waren een beetje uitgekeken op het stukje oprit dat ze tot hun beschikking hadden. Nét toen Sandra een bekliederbare schutting op internet zag. Haar man maakte het idee na met behulp van een waterbestendige multiplexplaat met MDO-coating en beschilderde dit met krijtbordverf. Een goed glad geschuurde en waterdicht behandelde plaat is een alternatief, en bovendien een stuk goedkoper.

Een duurzaam idee, zo blijkt: “Het hangt er inmiddels drie jaar maar ziet er nog steeds geweldig uit. Het verweert niet, trekt niet krom en werkt perfect. Er hangt een emmertje naast voor het stoepkrijt en als ze opnieuw willen beginnen, wassen we het gewoon schoon”, aldus Sandra.

Deze en meer foto’s en ideeën vind je op haar blog projectdenneler.com.

Bekijk ook eens andere ideeën met krijtbordverf: krijtbordvaas, krijtbord potten, kruidenpotjes voor moederdag en de mini-kruidentuin.

nog meer: tuinieren