Kandelaars om op te eten

Wie nog op zoek is naar tafeldecoratie voor oud en nieuw, kan zijn hart ophalen aan deze uitzonderlijke kandelaars. Ze zijn gemaakt van artisjok, boontjes en groene asperges. Op naar de groenteman dus!

Kandelaars om op te eten

Dit heb je nodig

  • Schaal met platte bodem van 20 cm doorsnede
  •  Stompkaarsen in verschillende doorsnedes en hoogtes
  • Olijfkleurig lint, verkrijgbaar bij de bloemist
  • Haricots verts, groene asperges (verpakt bij Albert Heijn) en artisjokken (bij de Turkse groenteman)
  • Witte (snij)bloemen van de bloemist
  • Brandvertragende spray

En zo maak je ze

  •  Haal de binnenste bladeren uit de artisjok zodat er een holte ontstaat waar de smalle kaars inpast. Staat hij niet stevig? Druk stukjes aluminiumfolie rondom tot hij vaststaat.
  • Plak rond de onderste rand van de dikke kaarsen een reepje dubbelzijdige tape.
  • Kies de rechtste boontjes uit en plak ze zij aan zij rond de kaars. Wikkel het over het midden van de boontjes en maak er een grote strik aan.
  • Snijd de groene asperges van onder bij zodat ze allemaal even lang zijn en bevestig ze net zo als de boontjes.
  • Spuit het geheel in met een brandvertragende spray (maar niet de kaarsen!).
  • Verzamel de groentekandelaars op een schaal en vul de leegtes op met snijbloemen.

Bon appetit!

Bron: Fotografie Recaptured Charm (CC BY-NC-ND 3.0) | Idee Better Homes & Gardens

nog meer: tuinieren