Hoe ga je oververhitting in jouw kas tegen?

Zelfs Nederland kent tropische dagen. Door de felle zon en dertig graden worden de bloemen en planten in jouw kas niet vrolijk. Deze tips houden oververhitting in de kas tegen.

kas

Tip 1: Scherm de zuidkant van de kas af

Dit is de kant waarop de zon de meeste uren schijnt. Het beste resultaat krijg je als je een scherm aan de buitenkant plaatst. Houd hierbij wel rekening met regen of hagel.

Tip 2: Kies een flexibel systeem

Met schaduw ga je oververhitting tegen, maar licht is ook nodig om je planten te laten groeien. Kies daarom niet voor permanente beschaduwing, maar voor een flexibel systeem. Hierdoor bepaal je zelf de hoeveelheid schaduw.

Tip 3: Kalk de ruiten in

Kalk breng je aan de buitenzijde van de kas aan. Hierdoor is het economisch en krijgt de kalk een beter resultaat. Echter zijn er ook een aantal nadelen aan deze tip. Kalk is moeilijk te verwijderen, niet erg esthetisch en het kan aardig donker in je kas worden.

Tip 4: Hang schaduwdoeken op

Je regelt hierdoor helemaal zelf de schaduw en kunt de doeken eenvoudig verwijderen. Het is mogelijk om kant-en-klare schaduwdoeken te kopen, maar je kunt ze ook zelf in elkaar zetten met clips.

Bron: ACD

nog meer: tuinieren