Herfstslinger maken

Deze herfstslinger is een idee van het online magazine Kiind. Een mooie manier om de herfst in huis te halen en geweldig om samen met kinderen te maken!

Herfstslinger maken

Genieten van de herfst

Knutselen met materialen uit de tuin of het bos is een manier om kinderen dichter bij de natuur te brengen. Vooral voor peuters en kleuters is het leuk om materialen uit te natuur te verzamelen. Maar ook voor volwassenen is een herfstslinger mooi om het huis in herfstsfeer te brengen.

Zelf maken

Je kunt een herfstlinger maken met de mooiste herfstschatten zoals: kastanjes, eikeltjes, hazelnoten, bolsters, bladeren, de ‘helikoptertjes’ van de esdoorn of lampionnnetjes van een lampionnenplant. Hang de slinger op in huis voor een fijne hefstsfeer.

  1. Verzamel mooie herfschatten.
  2. Prik er een gat in met een naald. (laat kinderen dit niet zelf doen, ze kunnen in hun vingers prikken)
  3. Maak een knoop aan de eind van een mooi draad en rijg de herfstschatten eraan met een naald. Laat kleine kinderen liever werken met een stompe naald.

Een uitgebreide werkbeschrijving over een herfstlinger maken met natuurlijke materialen vind je op de website Kiind. Zij geven ook nog goede tips om dit extra leuk voor kinderen te maken.

Bron: Fotografie Kiind magazine

nog meer: tuinieren