Herfstbladeren

De bomen kleuren bruin, rood en geel en dat betekent dat op den duur ook de blaadjes van de bomen vallen. En met die herfstbladeren kun je iets leuks doen!

Herfstbladeren

Herfstbladeren drogen

Vroeger, toen ik nog klein was, ging ik vaak op zoek naar herfstbladeren, soms urenlang naar exemplaren die nog volledig intact waren. Eenmaal thuis kwamen ze in het telefoonboek terecht om te drogen en ze er na een paar dagen uit te halen en in mijn plakboek te plakken.

Blogger Amanda van Wit&Wisthle is allang geen kind meer, maar toch ging ze op zoek naar mooie herfstbladeren om deze te drogen. Voor een week lagen ze tussen dikke boeken. De bladeren kwamen niet in een plakboek terecht, maar ingelijst aan de muur. Zo krijgen de herfstbladeren nog een tweede leven.

Herfstbladeren drogen

Meer met bladeren

Naast het drogen van bladeren is er nog veel meer mogelijk met bladeren. Maak er bijvoorbeeld een herfstslinger mee. Ook veel kunstanaars gaan aan de slag met bladeren. Kijk maar eens naar deze dieren van bladeren van kunstenares Mortéza Esmaili Sohi of de uitgeknipte bladeren van kunstenaar Lorenzo Durán.

nog meer: tuinieren