Eierschalen in de tuin

Eierschalen, op internet vond ik allerlei manieren om ze te hergebruiken in de tuin. Bijvoorbeeld als kalk, tegen slakken of als voedsel voor vogels. Gooi eierschalen dus niet zomaar weg.

Eierschalen

Kalkrijk

Eierschalen bevatten veel kalk en kun je dus in de tuin strooien als de grond meer kalk nodig heeft. Maak de eierschalen fijn en strooi ze bij planten die van kalk houden. Ook deze maand kun je nog kalk strooien in border en moestuin. Let wel op, want niet alle planten houden van kalk. Waarschijnlijk eet je niet genoeg eieren om je hele tuin te kalken, maar de eierschalen kunnen dienen als goede aanvulling.

Andere ideeën

Naast het gebruik als kalk kwam ik nog meer ideeën tegen. Eierschalen kunnen bijvoorbeeld prima op de composthoop, wel goed fijnmaken anders vergaan ze niet. Mogelijk kunnen ze ook helpen om slakken bij planten weg te houden, die kruipen namelijk niet graag over scherpe randjes. Voor vogels zijn eierschalen een goede snack. Heb je zelf kippen? Voer die dan eierschalen, zodat ze sterke eieren gaan leggen. Maak de schalen dan wel goed klein, zodat de kippen ze niet herkennen als eieren, anders is er kans dat ze hun eigen eieren ook gaan opeten!

Veel ideeën dus om eierschalen te hergebruiken. Wat zijn jullie ervaringen met eierschalen in de tuin?

Bron: Fotografie Girl on Bike

nog meer: tuinieren