Eetbare bloemen

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: restaurants met bloemen op het menu. Onder foodies worden eetbare bloemen steeds populairder. En deze bloemen zijn natuurlijk ook mooi voor in de tuin, dan kun je af en toe een hapje nemen.

Bloementaart

Op de foto zie je een heuse flowerpowertaart, een taart versierd met eetbare bloemen. Hij is gemaakt door David en Louise van de blog Green Kitchen Stories. Zij experimenteren graag met alles wat eetbaar is uit de natuur en maakten deze taart met de bloemen die zij plukten. Op de taart zijn onder andere cosmea, goudsbloem, korenbloem en pronkerwt gebruikt.

Uit eigen tuin

Wil je ook eens bloemen proeven? Neem dan bloemen uit eigen tuin of uit een biologische pluktuin, zoals Plukgeluk. Misschien heb je al eetbare bloemen in je tuin, want ook de bloemen van rozen, lavendel, begonia, klaproos, dahlia en Pelargonium zijn eetbaar! Op de website van Kwekerij de Cruydthof vind je de complete lijst met eetbare bloemen.

Meer recepten met bloemen kun je onder andere vinden op de website Treehugger (Engels).

Bron: Fotografie Green Kitchen Stories

nog meer: tuinieren