DIY: vogelvoer hangers

Met een enorme schuifdeur achter de eettafel is ons uitzicht tijdens het eten verpletterend groen. Mijn zoon van twee wordt tijdens het ontbijt helemaal wild als er vogeltjes op de voedertafel landen, en eerlijk gezegd: ik ook. Deze vrolijke vogelvoer hangers ga ik dan ook zeker met ‘m maken. Fijn dat de gezusters van Noordinarytales de DIY met ons willen delen.

Dit heb je nodig

 1. pannetje
 2. lepel
 3. vormpjes
 4. huishoudfolie
 5. frituurvet (die hard wordt)
 6. vogelzaad
 7. spijkers of satéprikkers
 8. lintjes of touw
 9. schaar

Vogelvoer hangers maken

 1. Verwarm het vet langzaam in een pannetje, laat dit niet te heet worden.
 2. Voeg het vogelzaad toe en roer dit goed om. Zorg dat de verhouding vet en voer 1:1 is.
 3. Knip een stukje huishoudfolie af en leg daarop een vormpje. Het huishoudfolie sla je om de houder heen. Zo zorg je ervoor dat het vet niet kan weglopen en het zorgt er ook voor dat je straks de hanger makkelijk kan verwijderen.* Doe wat van het vetmengsel in het vormpje tot het helemaal vol is.
 4. Steek een spijker of satéprikker in het vetmengsel. Het kan zijn dat deze niet wil blijven staan, laat dan het vet eerst een beetje stollen.
 5. Laat het geheel hard worden, je kan eventueel de koelkast of vriezer gebruiken.
 6. Verwijder de hanger uit het vormpje en haal ook de spijker of satéprikker eruit.
 7. Haal een touw of lintje door het gat en hang je vogelvoerhanger op aan een tak.

Tip: Maak meerdere hangers en hang ze op aan een kralenketting. Zo versier je meteen je winterse, dus kale tuin een beetje. Naast de vogelvoerhangers kun je ook andere lekkernijen ophangen, denk aan pinda’s en stukjes appel. De hanger zit er meteen een stuk vrolijker uit!

Beeld & idee: Noordinarytales

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.be/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren