DIY macraméhanger

Grote kans dat je de jaren 70 niet (bewust) hebt meegemaakt, anders hingen er zeker hangplanten aan je plafond. Tijd voor een herkansing want ze zijn helemaal terug! De mooiste exemplaren etaleer je aan een net zo retro macraméhanger. Deze hanger van geknoopte touwtjes kun je ophangen aan elke haak. Handig, mooi en zó gemaakt.

benodigdheden macraméhanger

stappenplan

Dit heb je nodig

  • 4 houten kralen
  • 1 houten ring
  • 2 rietjes
  • 12 m jerseyband (4 strengen van 3m)
  • schaar

Zo maak je de macraméhanger

Stap 1
Knip 4 stukken van 3 meter uit de jerseyband en haal deze door de houten ring. Zet ze halverwege vast met een dubbele knoop. Als je het goed doet, houd je acht even lange stukken koord over.

Stap 2
Leg de strengen neer in de vorm van een kruis, met steeds twee koorden bij elkaar.

Stap 3
Knip uit beide rietjes 4 gelijke delen, in totaal 8 stukken dus.

Stap 4
Rijg de rietjes over de dubbele strengen, rijg vervolgens de houten bal eraan en dan weer de rietjes. Per dubbele streng zie je dit: rietje-bal-rietje. Schuif deze zoveel mogelijk naar boven en sluit af met een knoop.

Stap 5
Vanaf nu splitsen de touwen zich op. Verbind één van de twee strengen op 10 cm afstand met één van de buurtouwen rechts. Het andere touw uit de streng verbind je op 10 centimeter met het buurtouw links. De touwen komen nu weer bij elkaar in vier dubbele strengen.
Let op: de 10 centimeter kan variëren, afhankelijk van de pot die je kiest. Pak de pot erbij en probeer geregeld of hij ertussen past.

Stap 6
Leg als afwerking een mooie grote knoop onderin, waarop de pot of de waterschotel rust. Hiervoor houd je de vier strengen in het midden vast en vouw je er twee bovenlangs en twee onderlangs. Eventueel kun je meerdere knopen leggen als je dat mooi vindt.

Bekijk de originele beschrijving op Dawanda.

Bron foto’s: Dawanda

nog meer: tuinieren