Kerstsalade met viooltjes

Verras je gasten tijdens het kerstdiner met een viooltjessalade en verheug je alvast op de enthousiaste reacties (met veel óóóó’s en áááá’s).
Viooltjessalade

 

Niet voor de smaak, want viooltjes smaken eigenlijk naar niets. Maar wat zijn ze mooi met al die felle kleurtjes. En ze toveren een een simpele salade al snel om tot culinair hoogstandje . Veel mensen weten niet dat viooltjes eetbaar zijn, dus des te meer reden om ze eens op tafel te zetten.

Maak een salade met je favoriete ingrediënten en gebruik de viooltjes als topping. Let wel op dat je onbespoten bloemetjes gebruikt want van bestrijdingsmiddelen kun je flink ziek worden. De viooltjes die bij bloemisten en tuincentra te koop zijn zijn meestal bespoten. Heb je al jaren viooltjes in de tuin staan dan kun je de bloemen nu inmiddels met een gerust hart eten. Mits je zelf geen bestrijdingsmiddelen gebruikt natuurlijk!

Geen viooltjes in de tuin, maar wel van plan om ze dit jaar nog op tafel te zetten? Je kunt hier en daar ook kant-en-klare viooltjessalade kopen, bijvoorbeeld bij vers-bestellen.nl.

nog meer: tuinieren