Damesgereedschap

Ik kan er heel kort over zijn: speciaal tuingereedschap voor vrouwen is geen flauwekul. Het heeft niets te maken met getut en getrut. Mannen met kolenschoppen kunnen prima uit de voeten met standaard scheppen. Hoe graaf ik met mijn klein uitgevallen handen? Moeizaam. Tot voor kort tenminste…

Damesgereedschap

Kabouterschep

Goed gereedschap scheelt een hoop gedoe. Dat klopt. Ik begon ooit met een zesdehands schep van mijn opa; bot en lomp. Kom, niet zeuren, denk je dan: scheppen. Er kwam een nieuw exemplaar: standaard grootte, goede kwaliteit. Dat scheelde al een stuk. Toen waren de kinderen toe aan een ‘echte’ tuinschep; een verkleind exemplaar van hout en metaal. Dat was nog eens een aha-erlebnis! Ik betrapte mezelf erop dat ik die schep pakte voor kleinere graafklussen. Lichter en prettiger in de hand. Véél eenvoudiger.

Mooi ding

Sinds het voorjaar heeft dé maker van het mooiste tuingereedschap, Sneeboer&Zn, een speciale Ladies Line met schep, schoffel, cultivator, wiedvork (ook zo’n handig ding) en zo meer. Van de schep is het blad wat kleiner en lichter en de steel korter. De prijs is even slikken: €103-. Maar bedenk hierbij dat de levensduur bij normaal gebruik levenslang is. En denk er ook even bij dat hij je klussen verlicht, je lijf spaart. En het is nog ’n mooi ding ook: handgemaakt van huppeleflups hout, zusenzo staal, enzovoort. Met liefde en aandacht. Dan lijkt het bijna een koopje…

PS: Ik zeg het steeds verkeerd, dus even nagezocht wat het moet zijn: met een spa of spade steek je grond af, met een schep of schop verplaats je vervolgens een en ander (maar dat doe ik ook gewoon met de spa…).

Sneeboer en Seasons

Op de website van Sneeboer&Zn vind je het assortiment en achtergrondinformatie. De Ladies Line is te koop bij De Wiltfang. Ook leuk: hoofdredacteur Aty Luitze van Seasons testte in een aantal video’s het damesgereedschap van Sneeboer. Bekijk de video’s op de website van Seasons.

Bron: Fotografi Aty Luitze, hoofdredacteur Seasons

nog meer: tuinieren