Chrysant kleurt herfst

Vanaf september is de snijbloem chrysant weer volop te koop. Zo haal je snel kleur in huis!

Chrysant 06_420jpg
Chrysanten hebben drie verschijningsvormen: de bekende troschrysanten, de grote pluischrysanten en de kleine Santini’s. Ze zijn er van dieppaars tot warm oranje en van spierwit tot romantisch roze. Door hun lange en sterke bloemsteel kun je eindeloos variëren met lengtes. Snij de stelen schuin af en zet de bloemen in een schone vaas met water. Chrysanten kunnen dan wel een bloeitijd van drie weken hebben.

Creatief met chrysant

Tover eens een flessenrek om tot een bloemenvaas; zet in elke fles een chrysant en… voilà! Of vul glazen buisjes met water en een chrysant. Bind er een touwtje om en hang ze voor het raam als een bloemetjesgordijn. Behalve vazen kun je ook zogenaamd steekschuim gebruiken. Dat is verkrijgbaar in blokken en bollen. Laat het steekschuim goed vocht opnemen en ‘prik’ er één voor één kort afgesneden chrysanten in. Zo creëer je opvallende en vrolijke ‘bloembollen’ in huis.

Chrysanten zijn verkrijgbaar bij bloemist, supermarkt en marktkraam. Kijk voor meer informatie en inspiratie op mooiwatbloemendoen.nl.

nog meer: tuinieren