Haal binnen naar buiten! 5 to-do’s voor tuin en terras

Met de juiste meubels en accessoires wordt het terras een sfeervolle buitenkamer. Ontdek onze 5 tips voor een lange zomer buiten leven.

In samenwerking met CASA

YUMA Lounge stoel wit of groen 81x61x70, €79

1. Benut de ruimte

In een grote tuin mag een lange tuintafel met comfortabele stoelen op het terras niet ontbreken. Ideaal om aan te werken én te aperitieven. Combineer het met een stijlvolle loungehoek en geef het geheel een persoonlijke touch met accessoires. Planten en meubels werken ook ideaal als ruimteverdeler – zo ontstaan meerdere relaxplekken in de tuin.

Een kleinere tuin of een balkon vraagt om iets meer creativiteit. Ga slim om met de ruimte en kies voor multifunctionele tuinmeubelen. Denk aan stoelen die te stapelen zijn en tuinmeubels die bijvoorbeeld extra plek bieden om kussens op te bergen. Ga ook de hoogte in: een bartafel met krukken neemt weinig plaats in en is de perfecte plek voor een aperitief in de avondzon.

LARGOW Lounge bank, kunstriet en staal,  72x82x147 cm, €399 – LARGOW Lounge zetel, kunstriet en staal, 72x90x82 cm, €249
BATANG Bartafel, teak, 110 x diam. 70 cm, €249 – BATANG Barkruk, teak, H. 75 x diam. 35 cm, €89

2. Trek de woonstijl door

Een buitenruimte die mooi aansluit bij de woonkamer en keuken zorgt voor rust. Laat de kleuren en materialen uit het interieur terugkomen in accessoires en kies voor tuinmeubels die de woonstijl weerspiegelen. Dol op de industriële woonstijl? Trek ‘m door naar het terras met een tuinset in antraciet of zwart en combineer het met warm hout. Wie het graag minimalistisch houdt, gaat voor eenvoudige tuinmeubelen in lichte (hout)tinten en met een strak design. Een buitenruimte met een knipoog? Een gekleurde tuinstoel zorgt voor meer speelsheid in de zon!

HANNA Lounge set zwart, 59x78x251 cm, €1199

3. Geef bijzettafels een plek

Op zonnige dagen zitten we meer buiten dan binnen. Zorg daarom voor voldoende ruimte om de hapjes en drankjes op te zetten, maar ook om boeken en magazines op te kunnen leggen. Denk hierbij aan krukjes en bijzettafels die een plek krijgen bij de tuinstoel of loungeset. Alles binnen handbereik? Dan kan het échte ontspannen beginnen.

4. Zorg voor voldoende schaduw

Hoe fijn die warme zonnestralen ook aanvoelen, een beetje schaduw op het terras kan ook zeer welkom zijn. Grote planten geven al wat koelte, maar op erg zonnige dagen is een parasol een must. Wie een stadstuintje heeft, kiest voor een staande parasol. Die neemt niet veel plaats in en is gemakkelijk op te bergen. Voldoende ruimte? Ga dan voor een zweefparasol. Deze draait gemakkelijk mee met de zon en is te kantelen voor meer schaduw.

5. Creëer meer sfeer

Wanneer de basis staat, kan het aankleden beginnen, bijvoorbeeld met kussens en vloerkleden. Kies gerust voor een spannend patroon of een uitgesproken kleur. Met accessoires kan er telkens weer een andere sfeer worden gecreëerd, zonder dat er grote aanpassingen voor nodig zijn. Wanneer het begint te schemeren krijgt de tuin nog meer sfeer met de juiste verlichting. Roep het vakantiegevoel op met een (gekleurde) lichtslinger of plaats lantaarns en windlichten voor een gezellig effect.

PALAU Lounge stoel (kunstriet), €149
Solarlampen BO & VINN, vanaf €49,95

Buitengewoon genieten

Ook aan de slag met de tuin of het balkon? Ontdek de nieuwe betaalbare tuincollectie van CASA en maak van de tuin de ideale buitenruimte voor deze lente en zomer. Zo creëer je een fijne plek voor jezelf waar je niet meer weg wilt!

20% korting bij CASA

Kan jouw huis, veranda of terras wel een natuurlijke make-over gebruiken? Mooi, want wij trakteren je op 20% korting op een artikel bij CASA! Met de pas die je voorop de nieuwste vtwonen vindt, krijg je eenmalig korting op een artikel naar keuze. Laat deze pas scannen aan de kassa in de winkel, of gebruik de laatste 5 cijfers van de barcode op de kortingsbon als online code in je winkelmandje op be.casashops.com.

De korting is eenmalig geldig van 7 april 2021 tot en met 9 mei 2021.

nog meer: tuinieren