Bezoektuin

Op zondag 29 juli en 5 augustus opent Buitenplaats de Wiersse in Vorden (Achterhoek) de tuinpoort. Ga kijken! Engelse rozen, lange lanen, bloeiende borders, een moestuin, kilometerlange zichtlijnen en scharrelende kippen.

 

Landgoed De Wiersse

Wiersse border

Landgoed De Wiersse

De Wiersse

De tuinvrouw en bewoonster van De Wiersse is zo’n haast met de tuin vergroeide (in positieve zin!) Engelse dame. Wars van flauwekul, aardig en gewend aan een landgoed van, in dit geval, 300 hectare. Dat is nog eens een achtertuin! En wat voor één: strak en keurig, maar met een twist.

In het grind voor het huis bloeien teunisbloemen (niks is toeval hier: ze mogen wandelen) en kippen scharrelen rond in het landschapspark. De no-nonsense maakt deze tuin een juweel. Het gaat hier niet om chic zijn, het gaat hier om schoonheid en eeuwenoude landgoedtradities.

Zichtlijn van een kilometer

Het tuingedeelte van het landgoed beslaat 16 hectare en dan is er ook nog 32 hectare landschapspark. Het huis is indrukwekkend. Met een slotgracht. En zichtlijnen waar al door generaties (het huis wordt sinds 1678 door de familie bewoond) over nagedacht wordt. Wij denken na over een zichtlijn van tien meter, hier wordt nagedacht over een zichtlijn van een kilometer. Dat kijkt ook anders. Wandelschoenen aan!

Meer informatie vind je op de website van De Wiersse.

nog meer: tuinieren