Bankje van U-elementen

Een smaakvol tuinbankje hoeft niet duur te zijn. Neem 4 of 5 U-elementen, plaats ze op hun kant en lijm ze tegen elkaar. En voilà: een onverwoestbaar zitje voor €60,-.

m1nyh0oqaqj6m1nyh0oqluj7

Kleur naar keuze

De bedenker van dit bankje, tuinontwerper Herman de Jong, koos voor 5 op rij geplaatste U-elementen van 40x40x50cm. Met steenlijm zijn de elementen aan de zijkanten stevig tegen elkaar gelijmd zodat ze niet meer kunnen schuiven. Naast de befaamde betonkleur zijn U-elementen ook in andere kleuren te koop. Zo kun je ook bankjes maken in zwart, rood en groen.

Hoekbankje

U-elementen koop je bij tuincentra of zijn online als set van 6 bestellen, bijvoorbeeld bij budgetbestrating. Meestal kosten ze zo’n €15,- per stuk. Bedenk  wel dat ze gemaakt zijn van beton en daardoor gruwelijk zwaar wegen. Bij kleine bestellingen op internet worden daarom vaak hoge verzendkosten gerekend. Mocht je van plan zijn om meerdere bankjes te bestellen, of ook je terrastegels online te bestellen, dan kunnen die verzendkosten soms vervallen. Zowel bij tuincentra als online zijn ook hoekelementen verkrijgbaar. Door die in het midden van het bankje te plaatsen, krijg je een hoekbank.

Slim verlicht

Wil je net als ontwerper Herman de Jong verlichting in het bankje integreren? Bij In-lite vind je een brede keus aan wandarmaturen die werken met 12 volt led-verlichting. Deze kun je als particulier gemakkelijk zelf aansluiten. Op de foto zie je de In-Lite Curv die te koop is voor € 129,-.

Bron: De Jong Tuinen

nog meer: tuinieren