7 kamerplanten die makkelijk te onderhouden zijn

Planten verzorgen is niet heel moeilijk, je moet gewoon weten wat de behoeften van jouw plant zijn. Weet je niet zo goed hoe je eraan moet beginnen? Hier vind je 7 makkelijke kamerplanten waarmee het zeker moet lukken. Zo kan jij ook eindelijk aan jouw eigen urban jungle beginnen. 

1. Sansevieria

Wist je dat de Sansevieria Kirkii in 2009 uitgeroepen werd tot studentenplant van het jaar? De Sansevieria doorstond hiervoor de ergste verwaarlozing én overleefde! De vrouwentong of Sansevieria is dus een van de gemakkelijkste planten op aarde en je hebt er bijna geen omkijken naar. Meer nog, in de winter kan deze kamerplant zelfs tot 8 weken zonder water! De vrouwentong overleeft zowel in het licht als in de schaduw en groeit zeer langzaam waardoor je hem zelden hoeft te verpotten. De enige manier waarop je de sansevieria wel dood krijgt, is door hem te veel water te geven.

2. Cactus

De cactus is een van de bekendste planten, eentje die iedereen wel in huis heeft staan. Logisch, want deze plant is helemaal niet moeilijk te verzorgen. De cactus houdt van een lichte plaats en kan ook een tijdje zonder water. Het is dus niet erg als je hem eens vergeet. Wanneer de cactus begint te verschrompelen, wordt het wel tijd om de gieter weer boven te halen. Tip! Zet de cactus in de zomer eens buiten. Doe het wel geleidelijk aan zodat hij niet verbrandt door het felle zonlicht.

3. Olifantenpoot

De olifantenpoot heeft zijn naam te danken aan zijn stam. De stam heeft namelijk een knolvormige verdikking waardoor het op een olifantenpoot lijkt. Uit de stam ontspringen er verschillende fijne, groene bladeren, hierdoor wordt de plant in het Engels bestempeld als ‘ponytail’. De olifantenpoot heeft weinig water nodig doordat hij een voorraadje kan opslaan in zijn poot. Het is dus de perfecte plant voor wanneer je weinig tijd hebt.

4. Parapluplant

Geef jij je planten altijd te veel water? Haal dan eens een parapluplant in huis. Deze sierlijke plant houdt wel van natte voeten, je kan zelfs gewoon een schaaltje met water onder de pot laten staan. De parapluplant hangt vol met kleine, dunne sprietjes die elk een parapluutje vormen. Dankzij de leuke uitstraling, word je er meteen vrolijk van. Wist je ook dat katten dol zijn op deze plant? Als je katten in huis hebt zet je de parapluplant best wat hoger, want binnen de kortste keren is de plant helemaal leeggegeten. Gelukkig is de plant niet giftig.

5. Gatenplant

De gatenplant of Monstera Deliciosa is op dit moment een van de populairste kamerplanten. De gatenplant heeft grote, hartvormige bladeren die tot wel 45 cm lang kunnen worden! Naarmate de plant ouder wordt, krijgt hij meer inkepingen en gaten. Deze plant is een echte eyecatchter in je interieur. Bovendien is hij ook nog eens makkelijk te verzorgen én groeit hij zeer snel. Uit elke nieuwe scheut ontstaat er weer een nieuwe en voordat je het weet heb je er zes nieuwe bladeren bij. Het is dus de ideale plant voor jouw beginnende urban jungle.

6. Graslelie

De graslelie herken je aan zijn lange, frisgroene bladeren die wat gebogen hangen. Daardoor kan je hem ook gemakkelijk als hangplantje gebruiken. De graslelie maakt veel uitlopers aan die je dan eenvoudig kan stekken zodat je in een mum van tijd tientallen graslelies hebt. De graslelie is perfect voor beginners én studenten. De plant is namelijk goed voor de concentratie dankzij zijn luchtzuiverende krachten. Daarnaast is het niet erg als je hem eens vergeet water te geven. Als hij toch te lang geen water krijgt, geeft hij je een seintje door grijs te kleuren.

7. Air Plant

Geen groene vingers, maar toch fan van planten? Probeer dan eens de air plant of luchtplant. De luchtplant heeft namelijk geen aarde nodig om te overleven. Het enige wat deze plant nodig heeft is af en toe een beetje water. Je kan hem besproeien of een uurtje in water onderdompelen. Doordat de air plant geen aarde nodig heeft, kan je hem makkelijk doorheen je hele huis plaatsen. Hang hem bijvoorbeeld tegen de muur of in een leuke himmeli.

Onze favoriete planten en accessoires

Himmeli DIY Kit van Draadzaken, Jellyfish airplant van Green Lifestyle Store, bloempot van Bloomingville, Hexagon pot van Ferm Living, Kokodama van Green Lifestyle Store, kamerplant fittonia in weckpot van Green Lifestyle Store, bloempot van Hay, standaard van Madam Stoltz, Monstera van Green Lifestyle Store, Sil vaas van Mica Decorations, Coy bloempot van pt, Monstera van Green Lifestyle Store, mand van Bloomingville.

Foto’s: Green Lifestyle Store

nog meer: tuinieren