5 herfstbloeiers

We kunnen er niet meer omheen, de herfst is begonnen! De blaadjes vallen van de bomen en kleuren je tuin oranje en bruin. Maar daarnaast krijgt je tuin ook nog andere herfstkleuren. Vandaag delen wij 5 herfstbloeiers.

herfstbloeiers

Helenium

Helenium is een zonnekruid, ook wel genaamd ‘Moerheim Beauty’. Het is een zeer rijkbloeiende plant met bruinrode bloemen. De margrietachtige bloemen passen perfect bij alle andere herfstkleuren in je tuin.

Sedum

Sedum is een vetkruid met purperrode bloemtuilen die pas in september begint te bloeien. De bloemen zijn net kleine sterretjes die dicht bij elkaar staan. Wist je dat de Sedum ook wel ‘Autumn Joy’ wordt genoemd? Daarom is het een echte herfstbloeier!

Herfstkrokus

Aan het begin van de herfst staat ze er ineens: de herfskrokus. De herfstkrokus heeft een unieke kleur en daardoor eist ze alle aandacht op in jouw tuin!

Chelone Obliqua

Een bloem die op een schildpad lijkt? Ja, die bestaat! De Chelone Obliqua, oftewel schildpadbloem, is een paarsroze van kleur. De platte bloem is een beetje opgeblazen, waardoor een schild en bekje ontstaan. Met een beetje fantasie, zie je hem zo!

Red Spider Lily

Bij de naam krijg je misschien de kriebels, maar eigenlijk is deze lelie ontzettend mooi! Het uiterlijk heeft wat weg van spinnenpoten, waardoor hij deze naam heeft gekregen. Hij staat niet alleen kleurrijk in je tuin, hij groeit ook makkelijk in verschillende condities!

Bron: Directplant

nog meer: tuinieren