4 snelle stylingtips voor de tuin

Hoera, de dagen worden warmer en langer. Hoog tijd om die gezellige en relaxte sfeer van binnen naar buiten te brengen. Hoe je dat doet? Starten doe je met deze 4 snelle tuintips.
terras wit naturel styling tuin

Tip 1: zorg voor verschillende zitplekken

Creëer een woonkamergevoel door ook buiten te kiezen voor meerdere zitplekken. Loungen doe je op de zelfgemaakte bank van palletten met dikke matraskussens. Buiten eten is het leukst aan de grote eettafel met bank. Losse elementen als poefs, krukjes en bijzettafels kunnen onder de arm mee naar buiten en zijn makkelijk bij te schuiven voor een drankje of als extra zitplaats. De hangmat is de ideale plek voor een korte siësta en de stapel zachte kussens (die je in huis verzamelt) maakt het buiten zitten compleet.

Tip 2: denk aan de verlichting

Goede verlichting is ook buiten van groot belang én zorgt voor sfeer. Denk hierbij aan een wandarmatuur met een subtiele lichtbron voor gezellig en functioneel licht op het terras. Of een lichtsnoer met losse lampjes. Dat zorgt direct voor een feestelijk gevoel. Ook zonder buitenstopcontacten kan je licht creëren: met kaarsen, windlichten en lantaarns bijvoorbeeld. Of met verlichting op zonne-energie in de vorm van lampionnen of spots: overdag laden deze lampen zichzelf op, zodat ze ‘s avonds kunnen stralen.

Tip 3: kies voor kleur

Maak jij het jezelf liever niet te moeilijk? Kies dan voor een bescheiden en ingetogen kleurpalet van grijs- of natureltinten. Het zorgt niet alleen voor een rustig geheel, maar maakt ook dat nieuw tuinmeubilair of accessoires altijd gemakkelijk toegevoegd kunnen worden. Bovendien kan je ruimschoots kleur toevoegen met fleurige planten en bloemen, vrolijke kussens of een multi-colour buitenkleed. Zo ben je altijd op vakantie in eigen tuin.

Tip 4: voeg accessoires toe

Gezellige hoekjes maken, accessoires een plekje geven… het stopt niet op de drempel naar het terras. Door kleuren uit het interieur ook in de buitenboel terug te laten komen, ontstaat er eenheid. Neem plaids mee naar de tuin en verbind de losse elementen bij de zithoek met een outdoor tapijt. Zet grote (tropische) planten in potten, verzamel een groepje bij elkaar en vul aan met glazen vazen of stoer aardewerk. Ga je graag eens de romantische toer op? Dan mag een buitenkacheltje of vuurschaal hier natuurlijk niet ontbreken.

Bron: Fotografie Sanne Tulp

nog meer: inspiratie