4 ingrediënten voor een lange lenteavond in de tuin

Nu de zon steeds vaker schijnt en de avonden langer worden, kunnen we ook ’s avonds heerlijk in de tuin genieten. Kan jouw buitenruimte wel een opfrisser gebruiken? We tippen 4 ingrediënten die essentieel zijn voor een lange lenteavond.

vtwonen 09-2016 | fotografie Alexander van Berge, styling Cleo Scheulderman | lange lenteavonden in de tuin | tropische stijl

1. Comfy meubels

In de zomer is de tuin meer dan ooit een verlengstuk van je huis. Mooie, comfortabele buitenmeubels maken van je tuin een tweede huis. Comfort is een must wanneer je er in de warmere maanden veel tijd op doorbrengt. Neem bijvoorbeeld deze relaxte, bamboe loungebank. Heerlijk om op te lezen, luisteren of je gedachten te laten gaan. Pallets zijn ideaal om een low budget tuinmeubel te maken. Zoals dit DIY daybed voor een hele luie zomer.

2. Mix & match accessoires

Overdag een groen paradijs met potten en hangplanten, ’s avonds een romantisch tafereel met lampionnen of een lichtsnoer. En verder? Kussens, veel kussens, want die zorgen ervoor dat je heerlijk kunt wegzakken. Door een rond, rechthoekig of vierkant vloerkleed wordt de boel nog verder opgevrolijkt. Vooral op een lichte tegelvloer of op hout komen ze mooi tot hun recht.

vtwonen 05-2017 | lange lenteavonden in de tuin | tuin
05-2016 fotografie Sjoerd Eickmans, styling Anke Helmich | tuininspiratie | lange lenteavonden

3. Sfeermakers pur sang

Bij de ideale tuin hoort uiteraard sfeervolle verlichting. Lampionnen en lichtsnoeren zijn sfeermakers pur sang. Of overweeg permanente verlichting. Om tot in de late uurtjes van je tuin te kunnen genieten, komt daarnaast een haard, vuurkorf of heater goed van pas. Een vuurkorf geeft gezelligheid, warmte en kan dienen als barbecue. Dat is win-win-win.

4. Makkelijke moestuin

’s Avonds met vrienden of familie eten in de tuin, daar gaat weinig boven. En de lekkere, verse kruiden en groenten die je daarvoor gebruikt? Die kun je zelf kweken. Als je in het voorjaar alvast begint met het kweken, kun je in de zomermaanden oogsten. Tip: zorg voor voldoende daglicht (liefst van boven) en niet te veel voeding. Het boek De Moestuin geeft handige tips & tricks over hoe je jouw moestuin kunt bijhouden.

Heb jij de tuin alvast zomerklaar gemaakt? Vergeet deze dan niet met ons te delen via Instagram via #mijnvtwonentuin. En lees al onze tuininspiratie artikelen hier!

nog meer: tuinieren