3 DIY buitenkeukens om bij weg te dromen

Een buitenkeuken staat garant voor gezelligheid en lekker eten. Daarom is het onmisbaar voor extra lange zwoele zomeravonden in de tuin. Je maakt hem gemakkelijk zelf met deze 3 DIY’s voor de ideale buitenkeuken.

Maak de ideale buitenkeuken met deze 3 DIY's | vtwonen

1. Alles inbegrepen

In deze alles-in-één buitenkeuken kun je al je kookgerei, pannen en servies kwijt. Praktische benodigdheden verstop je achter de kastdeurtjes, zodat ze uit het zicht zijn. Mooie manden, schalen, borden en vazen mogen daarentegen wel gezien worden in de open vakken. Wil je de buitenkeuken graag zelf maken voordat de lange zomeravonden aanbreken? Het enige wat je nodig hebt is hout, schroeven, scharnieren en gereedschap. Geef hem een mooie kleur die past bij de sfeer van je tuin. Of behoud de robuuste uitstraling door de keuken niet te verven.

Maak de ideale buitenkeuken met deze 3 DIY's | vtwonen

2. Door weer en wind

In een compacte buitenkeuken maak je, dankzij de ingebouwde gasbrander met enkele gaspit, binnen een mum van tijd een lekker eenpansgerecht. Ook biedt de keuken meer dan genoeg opbergruimte voor je theedoek, kruidenpotjes en een zelfgemaakte houder voor keukengerei. Je maakt deze buitenkeuken van MDF platen, twee zwenkwielen, houten stokken, een gasbrander, gasfles en gasslang met drukregelaar. Om ervoor te zorgen dat de keuken wind- en regenproof is, kun je hem het beste verven met een speciale meubelverf voor buiten.

Zo maak je een buitenkeuken | vtwonen

3. Low budget

Droom je van een buitenkeuken, maar is je budget niet zo groot? De ideale low budget buitenkeuken is zo gemaakt! Het enige wat je nodig hebt is een tafelblad, twee houten groentekistjes en acht wielen. Hang een smalle buis boven de keuken voor je keukengerei en timmer een kastje in elkaar voor het opbergen van kruidenpotjes. Zet alleen nog een kleine barbecue of gasbrander op het keukenblad en je bent klaar om te koken.

Zelf aan de slag

Maak je tuin compleet met deze DIY’s voor de tuin. Aan een flinke tuintafel kun je met gemak met acht man zitten en met een beetje indikken op een zelfgemaakt bankje met nog meer. Of maak een handige zwartgeverfde tuinkast om al je spullen in op te bergen – helemaal van nu.

Heb jij een van de buitenkeukens gemaakt? Vergeet deze dan niet met ons te delen via Instagram via #mijnvtwonentuin. En lees al onze tuininspiratie artikelen hier!

nog meer: tuinieren