10 x doen met U-elementen in de tuin

Er zijn genoeg ideeën te bedenken voor de low budgettuin en daarin spelen betonnen U-elementen vaak een rol. Ze kosten bijna niks en je kunt ermee bouwen, stapelen, op zitten, hangen en nog veel meer. De 10 beste ideeën op een rij.

  1. Gebruik ze als haardhoutopslag. Deze van Sleiderink Bouwmaterialen zijn ondersteboven geplaatst en afgewerkt met hout, zo vormen ze een combi tussen een tafel en een houtopslag.
  2. Stapel ze opeen en er ontstaat een oerdegelijk onderstel voor een eenvoudige buitenkeuken.
  3. Voor het opsluiten van een grote, verhoogde bloemenborder. Afhankelijk van de manier van plaatsen kunnen de vlakke delen tevens als bankje fungeren.
  4. Til ze naar een hoger niveau door het bankje af te werken met een houten zitvlak.
  5. Of houd het super sober met enkel U-elementen, net zo mooi.
  6. Door ze simpelweg naast elkaar uit te stallen ontstaat een stevig plateau voor je mooiste planten.
  7. Een XL-plantenbak maken is supersimpel met U-elementen…
  8. En zou je er wat folie en water in doen, dan ontstaat een leuk waterelement.
  9. Maak er een artistiek zitje van. Als je van mozaïeken houdt…
  10. Slechts 2 stuks heb je nodig voor een minihaardopslag. Voor de kleine stokers.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.be/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Bron foto: Sleiderink Bouwmaterialen

nog meer: tuinieren