Tuinblog: Marikestuin

beeld vtwonen Beeld

Op vtwonen vind je tegenwoordig veel tuininspiratie. Maar daarin zijn we absoluut niet de enige, er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Zoals tuinblog: marikestuin.blogspot.nl.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

De tuin met de rode brievenbus

Marike Oostwouder is 38 jaar oud. Getrouwd met Volkert (39) en moeder van Koosje, Julia & Mees. Sinds 3,5 jaar wonen ze in het huis bij de rode brievenbus. Bij dit huis hoort ook een lekker lapje grond, beter bekend als ‘De tuin bij de rode brievenbus’; zodra je Marikes blog bezoekt word je met deze titel ontvangen. Marike: “Simpelweg omdat er voor het huis een rode PostNL-brievenbus stond. Helaas is deze inmiddels wegbezuinigd, maar de naam is gebleven.”

Marike begon met schrijven over haar tuin om alle ontwikkelingen vast te leggen. Toen ze hier kwam wonen was er namelijk niks. “Nouja, niks. Een ondiepe achtertuin met een enorme coniferenhaag van 4 meter hoog (serieus!) en voor de rest alleen maar rotsplanten. De zijtuin zag je niet vanuit het huis en er stonden vooral bomen en struiken in. Ik vond (en vind) het een uitdaging om alles zelf aan te leggen en te bedenken. Ieder jaar pak ik een ander gedeelte van de tuin aan.”

Lees verder onder de advertentie

Creatief proces

Door te bloggen over tuinieren legt Marike het hele proces vast. “Tuinieren is een creatief proces waar ik ontzettend veel van leer. Door mijn enthousiasme steek ik anderen en vooral mijn eigen kinderen aan. Ze vinden het heerlijk om door de tuin te scharrelen en elk kind heeft een eigen bed in de moestuin. Het oogsten van zaden in de nazomer is favoriet en daardoor kom ik tegenwoordig overal goudsbloemen, prikneuzen en stokrozen tegen. Handig hoor!

Of Marike nog tips heeft? Jawel, genoeg! “Zaai vooral veel bloemen en planten waar je blij van wordt en die goed zijn voor insecten. Kijk naar wat je mooi vindt bij anderen en vraag om zaadjes. Of misschien mag je wel een stuk van een plant afsteken. Ik heb na drie jaar al zoveel in de tuin staan wat ik kan delen en weggeven. De enorme hoeveelheid stokrooszaadjes die ik afgelopen jaar verzamelde, is via Facebook op veel andere plekken in Nederland terecht gekomen. Zo leuk!”

Marikes hoofd bruist vaak van de ideeën en plannen die ze nog wilt uitvoeren maar tegelijkertijd beseft ze ook dat het proces van een tuin aanleggen een groot deel van het plezier is. “Laat het maar jaren duren, want als het af is, is het af.”

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie marikestuin.blogspot.nl